قلب کهکشان فانتوم در تصویر تماشایی تلسکوپ جیمز وب آشکار شد
به گزارش اخبار ورزشی، تلسکوپ فضایی جیمز وب در تصویر جدیدی که به وسیله ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) منتشر شده است، با نمایش کهکشان فانتوم جزئیات خیره کننده ای از کیهان را در فاصله 32 میلیون سال نوری آشکار نموده است.
فناوری فروسرخ تلسکوپ فضایی جیمز وب که در دسامبر 2021 (دی 1400) به فضا پرتاب شد، نسبت به هر تلسکوپ دیگر جزئیات واضح تری از کهکشان فانتوم را نشان می دهد.
بر اساس بیانیه مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا دید تیزبین وب رشته های ظریفی از گاز و غبار را در بازوهای مارپیچی بزرگ کهکشان، که از مرکز این تصویر به سمت بیرون می پیچد، آشکار نموده است.
بعلاوه نبود گاز در ناحیه مرکزی کهکشان فانتوم باعث آشکار شدن چشم انداز ای از خوشه ستاره ای جای گرفته در این ناحیه شده است.
این شکل آسمانی چرخان که مسیه 74 (M74) نام دارد، در صورت فلکی حوت و فاصله 32 میلیون سال نوری از زمین واقع شده است. در تصویر وب، زائده های درخشان سفید، قرمز، صورتی و آبی روشن، غبار و ستارگان موجود در این کهکشان را نشان می دهد که اطراف یک مرکز آبی روشن می چرخند و همه در پس زمینه تاریک اعماق فضا قرار دارند.
M74 قبلا به وسیله هابل عکاسی شده بود و این تلسکوپ فضایی حرفه ای بازوهای آبی و صورتی مارپیچی کهکشان را به تصویر کشیده بود، اما مرکز درخشان آن را به رنگ زرد ملایم نشان می داد.
کهکشان فانتوم به ویژه هدف مورد علاقه اخترشناسانی است که منشأ و ساختار مارپیچ های کهکشانی را مطالعه می نمایند. بدین ترتیب عکس گرفته شده به وسیله وب به آن ها یاری می نماید تا درباره اولین مراحل تشکیل ستاره در همسایگی محلی ما در کیهان بیشتر بیاموزند و اطلاعات جدیدی در خصوص 19 کهکشان ستاره ساز نزدیک به راه شیری، کسب نمایند.
در بیانیه انتشار این تصویر آمده است: ستاره شناسان بعلاوه از این تصویر برای نشان دادن منطقه ها ستاره ساز در کهکشان ها، میزان گیری دقیق جرم و سن خوشه های ستاره ای و آگاهی در خصوص ماهیت دانه های کوچک غبار در حال حرکت در فضای میان ستاره ای استفاده خواهند کرد.
جیمز وب که در فاصله 1.5 میلیون کیلومتری در نقطه لاگرانژی 2 به دور خورشید می گردد، با عکس های شفاف خود از کیهان، جامعه علمی را به وجد آورده است. این تلسکوپ که دارای یک آینه اصلی به قطر بیش از 6.5 متر است، یک همکاری بین المللی بین ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا است که پیش بینی می گردد حدود 20 سال به تهیه داده های علمی از کیهان بپردازد.
عکس: کهکشان فانتوم از نگاه جیمز وب
Credit: ESA/Webb, NASA & CSA, J. Lee and the PHANGS-JWST Team
منبع: Phys.Org
منبع: دیجیکالا مگ