موزه نفت سوزها دریچه ای به گردشگری جهانی کرمان است
به گزارش اخبار ورزشی، ایرنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، موزه نفت سوزها دریچه ای به گردشگری جهانی کرمان است.
جریان چیست؟
نمیتوان ایران را بدون نفت تصور کرد و این طلای سیاه به گونه ای وظیفه رشد و توسعه کشور را طی سالیان دراز با ارز آوری و اشتغالزایی برعهده داشته، اما متاسفانه با وجود تمامی ظرفیت ها به میراث باقی مانده از این حوزه، تا به امروز به نحوی شایسته توجه نشده بود.
دستگاه های ملی و استانی وزارت نفت در کرمان متولی حرکتی تاریخی در فرایند توسعه گردشگری دیار کریمان شده که در این خصوص موزه نفت سوزها و پارک انرژی با همکاری وزارت نفت، استانداری و شهرداری کرمان برای نخستین بار در دنیا در کرمان احداث می گردد.
مکان احداث این موزه در شروع کار عمارت تاریخی کنسولگری انگلیس در نظر گرفته شد که سال ها متروک و در دولت تدبیر و امیر عملیات احیا و بازسازی آن به منظور این اقدام عظیم فرهنگی اجرایی شد که تنها با چینش آثار تاریخی، این موزه می تواند گردشگران بسیاری از سراسر دنیا را به استان پهناور کرمان سرازیر کند.
این روزها نبض اقتصاد بسیاری از کشورهای دنیا در دست گردشگری است، لذا نقش این صنعت را به عنوان یکی از مهمترین ارکان توسعه پایدار در دیار کریمان نیز نمی توان نادیده انگاشت که در این راستا مسئولان با حمایت از این بخش و با استفاده از ظرفیت های موجود تاریخی و فرهنگی، به دنبال ارتقای معیارهای اقتصاد گردشگری استان هستند و تا به امروز نیز اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته است.
از سوی دیگر ورود شرکت نفت به حوزه خارج از وظیفه ذاتی خود، یعنی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری اقدامی ارزشمند در جهت عمل به مسئولیت های اجتماعی دستگاه های دولتی قلمداد می گردد که در صورت شکوفایی و گسترش ای مسئولیت ها به سایر دستگاه ها، زمینه رشد و توسعه پایدار استان کرمان پیش از موعد مقرر فراهم می گردد، زیرا این صنعت چند وجهی علاوه بر تاثیر مثبت بر حوزه فراوری، مراکز اقامتی و بازرگانی، زمینه صادرات فرهنگ ایرانی را نیز فراهم می نماید.
طی تحقیقات به عمل آمده، شواهد و آثار باقی مانده، عمارت یاد شده در زمان سیدابوالحسن خان بیگلربیگی حاکم کرمان در سال های 1195 الی 1206 هجری قمری یعنی دوران حکومت زندیه در محله زریسف کرمان احداث شد و فضای سرشار از درختان تنومند و تلفیق معماری ایرانی و اسلامی و همچنین نمایش تاریخ نفتی ایران، جذابیت ویژه ای برای این اثر غیرمنقول فراهم نموده که می تواند گردشگران بسیاری را به این خطه جذب کند.
نخستین موزه نفت سوزهای دنیا در محله زریسف افتتاح می گردد
مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت پیرامون اینکه موزه نفت سوزها دریچه ای به گردشگری دنیای کرمان است، گفت: ساختمان این موزه که عمارت کنسول گری انگلیس بوده، طی سال های گذشته در معرض نابودی قرار داشت و مدیریت موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت با توجه به ارزش و قدمت این بنا که مربوط به دوران زندیه بوده، عملیات احیا، بازسازی و بازسازیش را شروع کرد.
اکبر نعمت الهی اظهار داشت: عملیات بازسازی و بازسازی عمارت کنسول گری انگلیس به خاتمه رسیده، فقط چیدمان نهایی باقی مانده و بزودی به عنوان موزه نفت سوزها به بهره برداری خواهد رسید.
وی بیان داشت: حدود 400 وسیله نفت سوز از جمله یخچال، رادیو، اتو، چراغ، انواع خوراک پز و گردسوزها که در گذشته مورد استفاده بوده و اکنون دیگر کاربردی ندارند، در این موزه در معرض دید عموم قرار می گیرد.
مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت با اشاره به دریافت مجوز موزه نفت سوزها و ثبت بنای کنسول گری انگلیس در فهرست آثار ملی یادآور شد: موزه نفت سوزها برای نخستین بار در دنیا در محله تاریخی زریسف شهر کرمان ایجاد شده است.
نعمت الهی اعلام کرد: علاوه بر منحصربه فرد بودن موزه نفت سوزها، بنای بازسازی شده آن هم ارزش معماری و تاریخی دارد؛ زمانی باغ آقا، در دوره ای کنسول گری انگلیس، پلیس جنوب و محل راه اندازی تلگراف در کرمان بوده است که بازدید از خود بنا نیز به لحاظ پیشینه ای که دارد، برای شهفرایندان و گردشگران جذابیت ویژه ای خواهد داشت.
وی اعلام کرد: در زمینه نصب تابلوها، ساماندهی کوچه ها و منطقه اطراف ساختمان و محوطه آن احتیاج به همراهی شهرداری داریم.
ضرورت بازسازی بناهای تاریخی در شهر کرمان
همچنین معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار کرمان، اقدام مدیریت موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت را در بازسازی کنسول گری انگلیس و راه اندازی موزه نفت سوزها در کرمان، مدل خوبی برای الگوبرداری سایر دستگاه های اجرایی که بخشی از ظرفیت های تاریخی و معماری شهر را در اختیار دارند، دانست و اضافه کرد: باید کوشش گردد این بناهای تاریخی ارزشمند حفظ و بازسازی شده و با دادن کاربری مناسب به عرصه حیات شهری بازگردانده شوند.
محمد دنیاشاهی اظهار داشت: متأسفانه ساختمان های قدیمی ارزشمندی از جمله شرکت فرش در کرمان داریم که رها شده و در حال نابودی هستند که باید هرچه زودتر برای بازسازی و باززنده سازی آن ها اقدام گردد.
حمایت شهرداری کرمان از گردشگری و موزه نفت
شهردار کرمان با قدردانی از اقدامات صورت گرفته وزارت نفت و مدیران استانی این وزارت خانه درخصوص بازسازی و احیای ساختمان قدیمی شرکت نفت و تبدیل آن به موزه، گفت: نگاه حمایتی مسئولان استانی و ملی وزارت نفت به یک بنای تاریخی بااصالت در شهر کرمان و کوشش و هزینه برای حفظ و بازآفرینی آن اقدامی ارزشمند محسوب می گردد که می تواند الگوی سایر ارگان های دولتی قرار گیرد.
سیدمهران عالم زاده با اشاره به اینکه ساختمان عمارت کنسول گری انگلیس در کرمان یک بنای تاریخی ارزشمند و جزو هویت تاریخ و معماری این شهر است، اعلام کرد: علاوه بر بازسازی این بنا، درخصوص تبدیل آن به موزه وسایل نفت سوز، اقدامات لازم صورت گرفته که این هویت فرهنگی به صورت مطلوب در دسترس عموم قرار گیرد.
وی بیان داشت: اقدام وزارت نفت همچنین موجب حفظ و انتقال تاریخچه وسایل نفت سوز به نسل های آینده می گردد که جای بسی قدردانی دارد.
شهردار کرمان با بیان اینکه موزه ها می توانند علاوه بر نمایش آثار در زمینه آموزش و پژوهش نیز فعال شوند، اضافه کرد: شهرداری در هر بخشی که احتیاج باشد در ساماندهی محوطه درونی و بیرونی موزه اقدام می نماید و قبل از افتتاح آن نیز جهت برطرف کمبودها مشارکت خواهیم کرد.
وی ضمن استقبال از ایده تبدیل انبارهای فرآورده های نفتی به مجموعه فرهنگی و هنری یا پارک انرژی توضیح داد: آماده سازی فضای این انبارها برای ساخت پارک انرژی یا مجموعه فرهنگی و هنری و در اختیار عموم شهفرایندان، به نفع شهر کرمان است و ما هر مشارکتی که لازم باشد در چارچوب تفاهم نامه مشترک اجرا خواهیم کرد.
عالم زاده گفت: نگاه مدیران شرکت نفت به اهمیت و حفظ بناهای تاریخی باید در سطح ملی توسعه یابد و همچنین در صنعت برق هم چنین ظرفیت هایی وجود دارد که باید به آن پرداخته گردد.
وی اعلام کرد: آن چیزی که عملکرد یک وزارتخانه را از دوره های پیش از آن متمایز می نماید، این است که خارج از وظایف ذاتی خود، در راستای مسئولیت های اجتماعی هم ورود نمایند و اقدامات ماندگاری انجام دهند.
شهردار کرمان یادآور شد: چند بنای تاریخی از جمله مدرسه شهرداری که در اختیار شهرداری کرمان واقع شده است و در حال بازسازی هستند، پس از بازسازی، با کاربری مناسب در اختیار شهفرایندان قرار خواهند گرفت.
منبع: همگردی