هوشمندترین آسمان خراش ها برای نجات جهان

به گزارش اخبار ورزشی، از گورستان های ایستاده گرفته تا فرودگاه های بدون باند همگی در این لیست طراحی شده اند. شاید سد ضد شن برای جلوگیری از بیابان زایی امروزه بیش از همه به کارمان آید.

هوشمندترین آسمان خراش ها برای نجات جهان

زمین با آلودگی ها و مسائل متعددی روبرو است. مشکلاتی که باید هر چه سریع تر برای برطرف آنها در پی راه چاره بود. بدین منظور مسابقه ای برگزار گردید با عنوان طراحی آسمان خراش های آینده (Evolo). تکان دهنده ترین طراحی ها در این مسابقه ارائه شد که تمام آنها برای حل معضلات ایده های بلندپروازانه داشتند اما احتمال آنکه مورد توجه قرار گیرند کم است. در ادامه چند نمونه از آنها را مرور می کنیم.

1. آسمان خراش بسته بندی شده

این آسمان خراش منعطف در مسابقات سال جاری جایگاه اول را به دست آورد. این سازه با بالون های بزرگ گاز هلیوم که درونش کار گذاشته شده باد می گردد و طبقاتی را به وجود می آورد. مفتول های فولادی درون آن ساختمان را در برابر باد مقاوم می نماید. سازه 30 بار کوچک تر از حالت معمول است و می توان آن را درون بسته کوچکی جمع کرد.

2. برج شهری کشت برنج

این مجموعه عمودی کشاورزی را می توان در آن واحد برپا کرد. شبکه ای از سقف های قابل کشت است که در منطقه گینزا (Ginza) توکیو واقع شده است.

3. آسمان خراش ضد آتش

این سازه، که مقام سوم را کسب نموده، به منظور بازسازی و حفاظت از اکوسیستم هایی است که در آتش سوزی بی سابقه جنگل های جنوب شیلی (2016 - 2017) سوختند. در این برج اتاقک هایی برای ذخیره آب تعبیه شده و مجهز به نظام آبیاری است. سازه به گونه ای طراحی شده که از پوشش گیاهی و تنوع زیستی منطقه محافظت کند و بعلاوه از آتش سوزی های احتمالی در آینده جلوگیری کند. این برج با نمای بازش به نوعی در نقش بادگیر عمل می نماید و از قدرت بادهای شدید می کاهد.

4. آسمان خراش ضد بیابان زایی

این سد بزرگ شنی به منظور جلوگیری از ورود طوفان های شن به داخل قاهره ساخته شده است. این سد هم جلوی بادها را می گیرد، هم از توسعه شهر و در نتیجه شلوغ شدن آن جلوگیری می نماید.

5. نیروگاه شناور

این نیروگاه سه قسمتی از 19 توربین بادی، چهار نیروگاه موجی و شش توربین جزر و مدی تشکیل شده و برای فراوری سالانه 100 میلیون کیلووات ساعت انرژی تجدیدپذیر طراحی شده است. این واحد - که اول نیروگاهش در سرزمین آتش (Tierra del Fuego) شیلی مستقر شده - به گونه ای طراحی شده که بتواند در مسیر باد تغییر جهت دهد تا بیشترین میزان انرژی را فراوری کند.

6. آسمان خراشی بر آب

این سکونتگاه جمع و جور عمودی در تنگه سنگاپور و در فاصله 10-15 دقیقه ای از سرزمین اصلی است. این ساختمان برای کاستن از شلوغی سرزمین اصلی ساخته شده است. نمای متخلخلش خود موجب کاهش فشار باد می گردد و حتی می توان برای ساکنان فضایی در بیرون آپارتمانشان در نظر گرفت. درون بالابرهای ساختمان لوله کشی برای گردش هوا و آب نیز اجرا شده است.

7. برج تصفیه آب

آلودگی رودخانه ها مسئله ای در حال پیشرفت در هند است. سیستم فاضلاب کشور تنها 30 درصد فاضلاب را می تواند کنترل کند. این برج آبی بزرگ آب رودخانه را تصفیه و زیرساختی را برای توزیع آب آشامیدنی سالم میان روستاها فراهم می نماید.

8. فرودگاه عمودی

این فرودگاه احتیاج به ترمینال ها، باند فرودگاه و مسیرهای تاکسی رانی را کم می نماید و در عوض فضا برای ایجاد پارک، فضای سبز، کارخانه ها و فروشگاه ها باز می گردد. فرودگاه متمرکز عمودی در آینده جای کمتری خواهد گرفت و جوابگوی عمودپروازها خواهد بود.

9. شهر عمودی

این سازه فضایی شکل شهری 1111متری با بیش از 300 طبقه، 20 ردیف، باغ های معلق، پارک ها و پل های هوایی مارپیچ است. طرح شش ضلعی آن شامل بزرگراه هایی برای اتومبیل ها (که می توانند تا طبقه آخر برانند)، وسایل حمل و نقل عمودی، وسایل حمل و نقل هوایی و قطارهایی است که درون تونل حرکت می نمایند. این شهر با مساحت 10.5 میلیون متر مربع می تواند جمعیتی بالغ بر 350 هزار نفر را در خود جای دهد.

10. هنگ کنگ 2

این شبکه بزرگ از فضاهای باز در هنگ کنگ برای زندگی در فضاهای تنگ شهر طراحی شده است که سکونتگاه حدود هفت میلیون نفر است. مجموعه از 7657 ساختمان بلند و 303 آسمان خراش (بیش از هر شهری در جهان) تشکیل شده است. این شبکه از فضای عمومی باز پنج بخش دارد و متراکم ترین منطقه هنگ کنگ به شمار میرود.

11. آسمان خراش های زیرزمینی

این ساختمان زیرزمینی عجیب به منظور حفظ میراث فرهنگی شبام (Shibam)، شهری تاریخی در یمن که بخاطر سازه های بلند خشتی اش به منهتن کویر نیز معروف است، طراحی شده است. این طراحی موجب می گردد تا هم شهر بتواند توسعه پیدا کند و هم بافت تاریخی خود را حفظ کند.

12. گورستان ایستاده

به گزارش خالقان این گورستان نوین: فراموش شدن سرانجام زندگی است، نه مرگ. این طراحی عجیب قرار است مشکل کمبود جا در گورستان ها و بعلاوه قیمت بالای قبر در توکیو را حل نماید. این آسمان خراش گردبادمانند دارای محفظه های متعددی است که هر کدام با لامپ هایی، که به لیزر مرکز گورستان وصل هستند، روشن می شوند. طراحان این گورستان را چنین توصیف می نمایند: وقتی زنده ها برای مردگان دعا می نمایند، لیزرها می درخشند و شهر را روشن می نمایند. اما وقتی دوستان و آشنایان مرده را فراموش کردند، آنگاه لیزر قطع شده و محفظه به پایین گورستان منتقل می گردد.

13. آسمان خراش قطب شمال

این سازه، که برای قطب شمال در نظر گرفته شده، برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در آینده طراحی شده است. بدین منظور شهری مقاوم در برابر تغییرات پیرامون این برج در نظر گرفته شده که تمام امکانات یک شهر کامل را دارد. طراحان شهر را چنین توصیف می نمایند: این پروژه برای فضا و زمانی در نظر گرفته شده که زمین بر اثر فعالیت های انسان در شرایط اسفناک زیست محیطی قرار گرفته است.

14. برج التیام بخش زمین

این برج پیشرفته تصفیه نماینده به منظور ترمیم محیط زیست پس از جنگ احتمالی اتمی طراحی شده تا بتواند زمین را از امواج رادیواکتیو و آلودگی های دیگر پاک کند. نوک سازه رطوبت هوا را می گیرد و تصفیه می نماید. نیمه پایینی آن نیز دی اکسید کربن را به اکسیژن تبدیل می نماید تا هوا تمیز گردد. بام برج نیز باند پرواز فضایی دارد.

15. آسمان خراش آتشفشانی

این ساختمان شناور انرژی آتشفشانی را جذب می نماید و بدین طریق از فوران های آتشفشانی می کاهد. سازه دی اکسید کربن، دی اکسید سولفور و دیگر گازهایی که بر اثر فوران پراکنده می شوند را جذب می نماید.

منبع: کجارو / The Daily Telegraph
انتشار: 28 آبان 1403 بروزرسانی: 28 آبان 1403 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 2238

به "هوشمندترین آسمان خراش ها برای نجات جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوشمندترین آسمان خراش ها برای نجات جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید