با طرز تهیه انواع غذا با تخم مرغ در قاره اروپا آشنا شوید
به گزارش اخبار ورزشی، تخم مرغ و انواع املت ها، همواره عضو ثابت میز صبحانه یا برانچ هستند و در هر نقطه ای از دنیا به شکل های مختلفی طبخ می شوند.
تخم مرغ همواره نمادی از یک زندگی تازه و استعاره ای از تولد دوباره جسم بوده است. تخم مرغ یک ماده غذایی مغذی است و علاوه بر این، یکی از مهم ترین مواد غذایی داخل یخچال ما به شمار می آید؛ زیرا در طبخ غذاهای بسیاری به کار می رود. فرقی نمی کند تخم مرغ ها را به چه صورتی درست کنید، چه آن ها را سرخ کنید، چه بپزید و چه هم بزنید، تخم مرغ ها، بخشی جدانشدنی و اساسی در طرز تهیه صدها غذا در سراسر جهان هستند.
چه در نیوزیلند باشید، چه در نیجریه و چه در هلند، شما می توانید تخم مرغ را به شکل های مختلف و در غذاهای متنوع و بی نهایت لذیذ پیدا کنید. تخم مرغ، یکی از محبوب ترین غذاها در سراسر جهان است و هر کشوری، طرز تهیه مخصوص تخم مرغ خودش را دارد.
آماده سفر به نقطه نقطه قاره سرسبز اروپا با انواع لذیذ و وسوسه نماینده تخم مرغ هستید؟ با خبرنگاران همراه شوید تا شما را با انواع غذاهای تخم مرغی آشنا کند. مزه کردن غذاهای یک کشور، به شما یاری می نمایند تا با فرهنگ آن نقطه از جهان بیشنر آشنا شوید. در ادامه، انواع غذاهای تخم مرغی را به شما معرفی خواهیم کرد تا با ایده گرفتن از آن ها، یک میز صبحانه متفاوت و منحصربه فرد برای خود و عزیزانتان بچینید.
انواع غذا با تخم مرغ در اروپا:
- تخم مرغ در مورت (Oeufs en meurette)؛ فرانسه
- کاچیو وو او وا (Cacio e uova)؛ ایتالیا
- تخم مرغ های اسکاتلندی؛ بریتانیا
- ترتیا دپاتاتاس (Tortilla de patatas)؛ اسپانیا
- آوگولمونو (Avgolemono)؛ یونان
- تخم مرغ با سس بشامل (Huevos con bechamel)؛ اسپانیا
- میش مش (Mish-mash)؛ بلغارستان
- تخم مرغ انگلیسی (Anglesey eggs)؛ بریتانیا
- هووس روتوس (Huevos rotos)؛ اسپانیا
- فریتاتا (Frittata)؛ ایتالیا
- فلسکه آگا کِی (Flaeskeaeggekage)؛ دانمارک
- تخم مرغ در سس خردل (eier in senfsoße)؛ آلمان
- پای کیش (Quiche)؛ فرانسه
- تخم مرغ های پرشده لهستانی (Polish stuffed eggs)؛ لهستان
- بال بولجاتا (Balbuljata)؛ مالتا
- تخم مرغ های کاسرولی (Oeufs cocotte)؛ فرانسه
- فریتاجا (Fritaja)؛ کرواسی و اسلوونی
- منمن (Menemen)؛ ترکیه
- اسمورِ بِرود (Smørrebrød)؛ دانمارک
- ترشی تخم مرغ؛ بریتانیا
- Uitsmijter؛ هلند
- سال ویاتا (Salviata)؛ ایتالیا
- خانم کروک (Croque-madame)؛ فرانسه
1. تخم مرغ در مورت (Oeufs en meurette)؛ فرانسه
تخم مرغ در مورت، یک غذای کلاسیک فرانسوی است که اصلیت آن به منطقه بورگاندی برمی گردد. این غذای بسیار لذیذ از تخم مرغ های آب پزی تشکیل می گردد که در سس مورت یا موقِت، سسی متشکل از سرکه قرمز، قارچ، پیاز، کره، پیازچه و بیکن گوشت خوابانده شده اند. تخم مرغ در مورت را معمولا با نان سیر سرو می نمایند.
برای تهیه سس مورت، سرکه قرمز، آب مرغ یا گوشت، کرفس، پیاز، هویج، سیر، سبزیجات معطر (مانند آویشن، جعفری و نعنا) و دانه های فلفل سیاه را در یک ماهیتابه بجوشانید. برای غلیظ تر کردن سس، می توانید کمی کره را با آرد ساده مخلوط کنید تا یک خمیر نرم شکل بگیرد و در ادامه آن را به سس بیفزایید. سپس بیکن های گوشت، قارچ و پیازها را به صورت جداگانه در کره سرخ نموده و به سس اضافه کنید.
برای درست کردن کروت (croûte)، کافی است نان تست را طوری برش بزنید که میزان آن، بزرگ تر از یک تخم مرغ آب پز باشد. سپس آن را در روغن سرخ کنید تا دو طرف آن، کاملا قهوه ای شوند. برای طبخ تخم مرغ نیز باید تخم مرغ ها را در آب و سرکه در حال جوش بشکنید تا حباب های آب، تخم مرغ ها را بچرخانند.
برای سرو این صبحانه منحصربه فرد فرانسوی، تخم مرغ آب پز را روی یک عدد کروت قرار دهید و کمی از سس مورت را روی آن بریزید.
2. کاچیو وو او وا (Cacio e uova)؛ ایتالیا
کاچیو وو او وا (کوفته های پنیر و تخم مرغ) در ناحیه آبروتزو (Abruzzo) در کشور ایتالیا ابداع شده است و از تنها سه ماده غذایی، تشکیل می گردد؛ تخم مرغ، پنیر و نان بیات که طرز تهیه این غذای ایتالیایی درست مانند کوفته های گوشتی است. برای طبخ این غذا، ترکیب تخم مرغ، پنیر و نان بیات به شکل کوفته در می آید، سرخ شده و با یک سس گوجه فرنگی سرو می گردد.
برای تهیه سس کاچیو وو او وا، باید سیر سرخ شده، سس گوجه فرنگی، برگ ریحان و نمک را با هم بجوشانید. برای تهیه مایه کوفته نیز، باید تخم مرغ، پنیر پارمسان، جعفری خردشده، نان خیس خورده، نمک و فلفل را مخلوط کنید و سپس آن ها را به شکل توپ دربیاورید. کوفته تخم مرغ و پنیر را در روغن زیتون سرخ می نمایند و همراه با سس مخصوص گوجه فرنگی به سر میز می آورند.
3. تخم مرغ های اسکاتلندی؛ بریتانیا
تخم مرغ های اسکاتلندی، متشکل از سوسیس های گوشتی هستند که به دور تخم مرغ های پخته، پیچیده می شوند و سپس، آن ها را در آرد سوخاری می غلتانند. این غذای نمادین بریتانیایی، با طعم لذیذ خود شما را شگفت زده خواهد نمود. تهیه نسخه کلاسیک تخم مرغ های اسکاتلندی، بسیار ساده است؛ اما شما می توانید با افزودن موادی چون ترشی انبه و سس آیولی (aioli) تند، سطح این غذا را ارتقا دهید.
تخم مرغ های اسکاتلندی، یک غذای محبوب برای پیک نیک در سراسر بریتانیا به شمار می آیند و انواع آماده آن ها را می توان در سوپرمارکت ها پیدا کرد. اولین دستور پخت این غذای تخم مرغی در سال 180 9 در یک کتاب آشپزی دیده شده است. تخم مرغ های اسکاتلندی در آن موقع به عنوان شام و همراه با یک سس گوشت قهوه ای سرو می شدند.
4. ترتیا دپاتاتاس (Tortilla de patatas)؛ اسپانیا
ترتیا دپاتاتاس یا املت اسپانیایی، غذایی ساده است که از تخم مرغ و سیب زمینی های نازک خردشده تشکیل می گردد. این غذای سنتی اسپانیایی را می توان به صورت سرد یا گرم در هر وعده ای از روز، نوش جان کرد. ترتیا دپاتاتاس، شباهت زیادی به کوکو سیب زمینی در آشپزی ایرانی دارد. بهتر است بدانید که این غذا با تورتیا که نوعی نان نازک مکزیکی متشکل از آرد سفید یا آرد ذرت است، کاملا فرق دارد.
برای طبخ ترتیا دپاتاتاس، ابتدا پوست سیب زمینی ها را می گیرند و خرد می نمایند، سپس به آن ها نمک می زنند و در روغن با حرارت زیاد سرخ می نمایند. در ادامه تخم مرغ ها را به ماهیتابه سیب زمینی ها می افزایند و وقتی یک روی مایه خوب پخته شد، آن را زیر و رو می نمایند تا هر دوسوی تورتیا کاملا پخته گردد. بعضی افراد، پیاز، فلفل دلمه و سوسیس گوشت تازه را نیز به املت اسپانیایی اضافه می نمایند تا طعم لذیذتری به خود بگیرد.
5. آوگولمونو (Avgolemono)؛ یونان
آوگولمونو، یک سس خامه ای، لیمویی و تخم مرغی یونانی است که می تواند همراه با غذاهای گوشتی یا سبزیجات سرو گردد یا به شکل یک سوپ دربیاید و به عنوان یک غذای کامل به صورت تنها به سر میز آورده گردد.
آوگولمونو در زبان یونانی به معنای تخم مرغ-لیمو است. این کلمه در واقع به انواع سس ها و سوپ ها در یونان گفته می گردد که با استفاده از یک تکنیک مشابه به خلق غذایی خامه ای، تند، خوشمزه، لطیف و وسوسه نماینده منجر می شوند. بعضی از محققان بر این باور هستند که ردپای آوگولمونو به یهودیان سفاردی برمی گردد که در سال 1492 پس از تبعید از کشور اسپانیا، به یونان مهاجرت کردند.
در طول قرن ها، یهودیان این منطقه غذایی مشابه به نام آگریستادا (agristada) یا سالسا بلانکا (salsa blanca) را با استفاده از آبغوره، آب سیب ترش، آب انار یا آب پرتقال تلخ درست می کردند. جالب است بدانید که لیمو به عنوان یک چاشنی ترش مدیترانه ای در قرن دهم به این غذا اضافه شد.
برای تهیه سوپ آوگولمونو، مرغ را همراه با پیاز و هویج در یک قابلمه بپزید و سپس گوشت آن را ریش ریش کنید. در ادامه آب مرغ خالی را با برنج و کمی نمک و فلفل بپزید تا برنج ها ترد شوند. تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید و در همان حین، آب لیمو را به آن بیفزایید. سپس آب مرغ داغ را به تخم مرغ ها اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا تخم مرغ دلمه نگردد. در ادامه گوشت مرغ ریش ریش شده را به تخم مرغ اضافه کنید و بلافاصله آن را سرو کنید. شما بعلاوه می توانید طرز تهیه این سوپ لذیذ را در مجموعه آشپزی ملل خبرنگاران مشاهده کنید.
6. تخم مرغ با سس بشامل (Huevos con bechamel)؛ اسپانیا
تخم مرغ با سس بشامل، یک پیش غذای محبوب تاپاس (tapas) است که در سراسر اسپانیا خورده می گردد. این غذا از تخم مرغ های پخته در سس بشامل یا سس سفید تشکیل می گردد که پس از آغشته شدن به آرد سوخاری در روغن سرخ می شوند. تخم مرغ با سس بشامل، غذایی به رنگ طلایی قهوه ای است که با بافت ترد و برشته خود، شما را عاشق خود خواهد نمود.
برای تهیه سس بشامل، کافی است آرد را در کمی کره آب شده، تفت دهید و آن را با جوز هندی، نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید تا به غلظت دلخواه شما برسد. طرز تهیه تخم مرغ در سس بشامل بسیار ساده است. تخم مرغ ها را در آب بپزید و پوست آن ها را جدا کنید. سپس مقداری از سس بشامل را در کف یک ظرف بریزید و روی آن، تخم مرغ های پخته و بیکن گوشت سرخ شده قرار دهید. روی این ترکیب را با کمی سس بشامل اضافه و پنیر رنده شده پر کنید و آن را در فر، بپزید.
تخم مرغ با سس بشامل را بلافاصله به صورت گرم و همراه با یک سالاد سرو کنید و از طعم و مزه آن حسابی لذت ببرید.
7. میش مش (Mish-mash)؛ بلغارستان
میش مش یا تخم مرغ همزده بلغارستانی، ترکیبی از تخم مرغ، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، جعفری و پنیر سفید بلغاری است. این غذا در بلغارستان معمولا برای صبحانه یا ناهار سرو می گردد.
میش مش در واقع، یک املت بلغارستانی است. برای تهیه این غذای لذیذ، کافی است پیاز، سیر و فلفل دلمه ای را سرخ کنید و با گوجه فرنگی بپزید. سپس تخم مرغ ها را در این مخلوط بشکنید و قبل از سرو، کمی جعفری تازه خردشده به آن بیفزایید.
8. تخم مرغ انگلیسی (Anglesey eggs)؛ بریتانیا
تخم مرغ انگلیسی، یک غذای سنتی ولزی بسیار وسوسه نماینده و خوشمزه است که از تخم مرغ های آب پز سفت، پوره سیب زمینی نرم و یک سس پنیری و خامه ای تشکیل می گردد.
9. اوئبوس روتوس (Huevos rotos)؛ اسپانیا
اوئبوس روتوس (به معنای تخم مرغ شکسته)، یک غذای پرملات اسپانیایی است که طرز تهیه آن، منطقه به منطقه فرق دارد، اما درست کردن آن همواره با تخم مرغ های سرخ شده ای شروع می گردد که با سیب زمینی های سرخ نموده سرو می شوند. شما می توانید این غذا را به صورت کاملا گیاهی طبخ کنید یا با افزودن سوسیس گوشت، کالباس یا غذاهای دریایی، یک اوئبوس روتوس مقوی و مملو از پروتئین را سرو کنید.
10. فریتاتا (Frittata)؛ ایتالیا
فریتاتا یا املت ایتالیایی، غذایی بسیار ساده و لذیذ است. شما می توانید انواع فریتاتا را برای روزهای هفته طبخ کنید تا روزهایی مملو از طعم های لذیذ داشته باشید و اعضای خانواده خود را سورپرایز کنید.
11. فلسکه آگا کِی (Flaeskeaeggekage)؛ دانمارک
فلسکه آگا کِی با تخم مرغ، شیر و آرد درست می گردد و روی آن را معمولا با موسیر یا پیازچه خردشده و بیکن های گوشت سرخ شده می پوشانند. این املت دانمارکی از آن دسته غذاهایی است که کافی است تنها یک بار آن را امتحان کنید تا عاشق طعم آن شوید.
12. تخم مرغ در سس خردل (eier in senfsoße)؛ آلمان
تخم مرغ در سس خردل، یک غذای سنتی آلمانی است که از تخم مرغ های پخته سفت در یک سس غلیظ و لذیذ خردل تشکیل می گردد.
13. پای کیش (Quiche)؛ فرانسه
پای کیش، یک برانچ خوش طعم، ورقه ورقه و بسیار لذیذ فرانسوی است که هیچ گاه قدیمی نمی گردد. برای طبخ این غذا، تخم مرغ های همزده، پنیر و خامه را در یک خمیر ورقه ورقه می ریزند و آن قدر آن را در فر می پزند تا به رنگ طلایی دربیاید.
14. تخم مرغ های پرشده لهستانی (Polish stuffed eggs)؛ لهستان
تخم مرغ های پرشده لهستانی، شبیه به تخم مرغ های روسی (deviled eggs) هستند، اما طعمی لذیذتر و ظاهری زیباتر از آن ها دارند. برای طبخ این غذای لذیذ لهستانی، تخم مرغ های پخته سفت مزه دار شده را در آرد سوخاری می@غلتانند و سپس آن ها را در کره سرخ می نمایند تا به رنگ طلایی قهوه ای دربیایند.
15. بال بولیاتا (Balbuljata)؛ مالتا
بال بولیاتا، نسخه مالتایی تخم مرغ همزده است که با گوجه فرنگی های سرخ شده و پیاز درست می گردد و معمولا آن را همراه با نان ترش برشته می خورند.
16. تخم مرغ های کاسرولی (Oeufs cocotte)؛ فرانسه
تخم مرغ های کاسرولی، یک نوع غذای فرانسوی هستند که در ظرف های گرد سرامیکی رامکین (ramequin) به همراه خامه تازه (crème fraîche) پخته می شوند. طبخ این غذای نمادین فرانسوی، بسیار آسان است، اما طعم آن به عنوان یک برانچ ساده، شما را متحیر خواهد نمود.
17. فریتایا (Fritaja)؛ کرواسی و اسلوونی
فریتایا، غذایی شبیه به املت است که خاستگاه آن به شبه جزیره ایستریا در دریای آدریاتیک برمی گردد. فریتایا را با انواع مواد اولیه تازه و فصلی درست می نمایند که در میان آن ها می توان به پیازچه، قارچ، کالباس گوشت تازه، مارچوبه وحشی، و گیاهان معطر مانند نعنا و رازیانه و تکه های کوچکی از نان کهنه اشاره نمود.
18. منمن (Menemen)؛ ترکیه
منمن، یک غذای مشهور و ساده ترکی است که از تخم مرغ های همزده، گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه و ادویه جاتی چون فلفل سیاه و قرمز تشکیل می گردد. این غذا را در ترکیه به صورت گرم و همراه با نان تازه و برشته برای صبحانه سرو می نمایند.
19. اسمورِ بِرود (Smørrebrød)؛ دانمارک
اسمورِ بِرود (به معنای کره و نان)، به ساندویچ های بازی در دانمارک گفته می گردد که می توان آن ها را با مواد اولیه متنوعی، طبخ کرد. به طور مثال، می توان به ترکیب میگو، تخم مرغ و شوید یا تخم مرغ پخته نرم و تربچه روی نان های سفید یا قهوه ای گندم سیاه اشاره نمود. شما در دانمارک می توانید تخم مرغ را در انواع ساندویچ های باز اسکاندیناویایی پیدا کنید.
20. ترشی تخم مرغ؛ بریتانیا
ترشی تخم مرغ از تخم مرغ های پخته سفتی درست می گردد که در سرکه و آب نمک نگهداری شده اند. این میان وعده های ساده به طرز باورنکردنی لذیذ هستند و می توان آن ها را به شکل های مختلف سرو کرد.
برای تهیه ترشی تخم مرغ، ابتدا تخم مرغ های آب پز را می کوبند تا پوسته آن ها بدون پاره شدن شکسته گردد. سپس آن ها را به همراه آب و نمک و انواع چاشنی ها مانند فلفل دلمه ای، آلو، انواع توت ها، میخک، پیاز و پوست پیاز در یک ظرف شیشه ای می ریزند. محلول باید آن قدر نمک داشته باشد که تخم مرغ ها در آن شناور شوند (حدود 60 گرم نمک در هر لیتر آب).
قبل از سرو ترشی تخم مرغ، باید آن را از یک روز تا یک هفته پیش از مصرف از آب نمک خارج کنید. برای خوردن ترشی تخم مرغ، باید تخم مرغ را پوست بکنید و از وسط ببرید. سپس زرده را دربیاورید و در فضای خالی آن، مقداری روغن، سرکه، خردل و فلفل اضافه کنید و دوباره زرده را روی آن قرار دهید.
21. اوتسمیتر (Uitsmijter)؛ هلند
اوتسمیتر، یک ساندویچ باز هلندی است که از تخم مرغ سرخ شده، پنیر گودا، گوشت و نان سفید تشکیل می گردد. این غذا را می توان به عنوان برانچ یا در نیمه شب، پس از یک گشت وگذار طولانی در شهر، نوش جان کرد.
22. سال ویاتا (Salviata)؛ ایتالیا
سال ویاتا از مواد اولیه ساده ای تشکیل می گردد و دستور پخت آن، قرن ها قدمت دارد. این غذا نه یک فریتاتا است و نه یک پای. در واقع، سال ویاتا، یک املت است که در فر پخته می گردد و طبخ آن تنها به چند دقیقه زمان احتیاج دارد. برای طبخ این غذای محبوب توسکانی، شما به تخم مرغ، شیر، آرد، کره، برگ تازه مریم گلی و پنیر پارمیجانوی رنده شده احتیاج دارید.
خاستگاه سال ویاتا به شهر فلورانس در قرون وسطا برمی گردد. در آن موقع، گوجه فرنگی و سیب زمینی در ایتالیا وجود نداشت و به همین دلیل، این غذا ابداع شد. سال ویاتا به صورت سنتی به عنوان پیش غذا سرو می گردد، اما شما می توانید آن را به عنوان برانچ، صبحانه یا شام نیز بخورید.
23. خانم کروک (Croque-madame)؛ فرانسه
خانم کروک یا مادام کروک نام یک ساندویچ گرم فرانسوی است که با افزودن یک لایه تخم مرغ سرخ شده به ساندویچ آقای کروک یا موسیو کروک درست می گردد. ساندویچ آقای کروک، متشکل از گوشت، سس بشامل و پنیر گرویر (gruyere) در میان دو تکه نان است.
کروک از فعل با صدای قرچ قروچ جویدن (crunch) می آید. این ساندویچ اولین بار در کافه های شهر پاریس در سال 1901 دیده شد و از آن موقع به بعد به عنوان یک میان وعده لذیذ در کافه های فرانسوی سرو می گردد. ساندویچ آقای کروک را می توان در فر پخت یا آن را سرخ کرد تا پنیر آن آب گردد و طعمی لذیذ به ساندویچ بدهد.
منبع: کجارو