طرز تهیه انواع سالاد کینوا با نکات طلایی

به گزارش اخبار ورزشی، طرز تهیه انواع سالاد کینوا خوشمزه با نکات طلایی و طعم دار کردن سالاد، گیاه کینوا خواص زیادی از جمله کنترل قند خون، تقویت مو و کاهش فشار خون دارد. طبخ کینوا کمی شبیه به برنج است.

طرز تهیه انواع سالاد کینوا با نکات طلایی

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری اخبار ورزشی، گیاه کینوا خواص زیادی از جمله کنترل قند خون، تقویت مو و کاهش فشار خون دارد. طبخ کینوا کمی شبیه به برنج است. برای داشتن دانه های نرم کینوا، کافیست آن را به مدت 10 الی 15 دقیقه در آب جوش بپزید و سپس همراه با صبحانه، ماست، شیر و یا سالاد میل کنید. کینوا به تنهایی طعم خاصی ندارد اما در کنار چاشنی های مختلف به یکی از بهترین وعده های غذایی تبدیل می شود. در ادامه طرز درست کردن انواع سالاد کینوا را برای شما آموزش میدهیم

نکات طلایی برای تهیه سالاد کینوا

کینوا یک سالاد بسیار مغذی و خوشمزه است. آماده کردن سالاد کینوا آسان است. برای داشتن بهترین سالاد کینوا، باید به نکات زیر توجه داشته کنید:

نکته اصلی این است که دانه های کینوا قبل از پخته شدن باید با آب تمیز شسته شوند تا ضایعات و مواد اضافی بین دانه ها از بین برود و بعد از پخت عطر و طعم فوق العاده ای ایجاد شود.

برای داشتن سالادی به شکل زیبا از سبزیجات رنگی و دانه های مختلف و حبوبات و یا میوه هایی همچون خربزه و زغال اخته استفاده کنید.

کینوا به تنهایی طعم چندانی ندارد و لازم است که همراه آن از سس و چاشنی های متنوع به عنوان طعم دهنده استفاده شود.

چه چیزهایی باید در سالاد کینوا قرار گیرد؟

استفاده از هرگونه مواد برای سالاد، دلخواه و برحسب سلیقه است و آنچه که ما در این دستورالعمل استفاده می کنیم:

استفاده نکردن از خیار در سالاد کینوا کار درستی نیست. خیار به سالاد طراوت و تازگی می بخشد چرا که خیار ستاره بیشتر سالادها است.

کلم بوک چوی، بسیار قوی و مفید است و به علت بافت نرم و لطیف، بهترین جایگزین برای سبزیجاتی مانند کلم، بروکلی و اسفناج در سالاد به حساب می آید.

هویج رنده شده علاوه بر رنگ جذاب، ویتامین A و آنتی اکسیدان را به سالاد اضافه می کند بنابراین شما می توانید هویج رنده شده را از فروشگاه، بصورت آماده بخرید یا با استفاده از دستگاه خردکن این کار را انجام دهید.

فلفل دلمه ای قرمز و زرد رنگ علاوه بر اینکه حاوی ویتامین B، ویتامین C و سایر مواد مغذی است، باعث رنگ بیشتر سالاد می شود.

سبزی های تازه علاوه بر طعم و عطر فوق العاده ای، سرشار از مواد مغذی و ویتامین هستند که محبوب ترین آن ها برای سالاد، نعناع و جعفری است.

استفاده از حبوبات و آجیل ها نیز کاملاً اختیاری است و می توانید عناب، گردو، پسته، بادام، کشمش و دانه هایی مانند آفتابگردان را به سالاد اضافه کنید.

همان طور که قبلاً ذکر شد باید همراه سالاد کینوا از طعم دهنده و سس استفاده کرد. چون این سالاد به تنهایی طعم چندان جالبی ندارد. با استفاده از موادی مانند سرکه سیب، خردل، عسل و روغن زیتون می توان سس مخصوصی برای این سالاد تهیه کرد.

استفاده از لیموی تازه نیز طعم فوق العاده ای به سالاد می دهد.

تغییراتی که می توان در سالاد کینوا ایجاد کرد؟

شما می توانید با ایجاد برخی تغییرات یا استفاده از مخلفات دیگر سالادتان را دل چسب تر و خوشمزه تر کنید و سالاد کینوای مخصوص خودتان را تهیه کنید و آن را تزئین کنید. برای تزئین در ظرف سرو غذا همراه سالاد، پنیر فتا و تعدادی زیتون قرار دهید و یا درون سالاد تکه های میگو یا مرغ قرار دهید.

طرز تهیه سالاد کینوا

مواد موردنیاز برای 8 نفر

  • 1 پیمانه کینوای خرد شده
  • 2 پیمانه آب
  • 1 پیمانه خیار خرد شده
  • 1 پیمانه فلفل خرد شده
  • 1 عدد کلم بوک چوی کوچک خرد شده (1 پیمانه)
  • 1/2 پیمانه (65 گرم) آجیل مانند گردو، پسته، بادام یا دانه های آفتابگردان
  • 1/4 پیمانه (35 گرم) میوه خشک، زغال اخته یا خربزه
  • 1/4 پیمانه سبزیجات تازه خرد شده مانند ترکیبی از نعناع، شوید، ریحان، جعفری و …
  • 430 گرم یا 1.5 پیمانه نخود پخته شده

مواد لازم برای سس

  • 1/4 پیمانه روغن زیتون مرغوب
  • 1/4 پیمانه سرکه سیب سرخ
  • 1 قاشق چای خوری خردل
  • 1/2 قاشق چای خوری عسل
  • 1/2 قاشق چای خوری نمک دریا خوب و طعم دار
  • 1/4 قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه
  • 2 الی 3 قاشق آب لیمو

دستور پخت سالاد کینوا

دانه های کینوا را با استفاده از یک آبکش مناسب به مدت 30 ثانیه الی 1 دقیقه با آب سرد به دقت بشویید. یک راه دیگر نیز این است که دانه ها را درون یک ظرف پر از آب سرد قرار دهید و بعد از چند لحظه آب آن را تخلیه کنید و این کار را آن قدر تکرار کنید که دانه ها به طور کامل تمیز شوند.

پس از اینکه دانه ها را آبکشی کردید درون یک قابلمه قرار دهید و آب را نیز به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. سپس دانه ها را به مدت 10 الی 15 دقیقه بجوشانید تا آب را به خود جذب کنند و کامل بپزند.

قابلمه را از روی شعله بردارید و به مدت 5 دقیقه بپوشانید. این زمان اضافی باعث می شود که ضایعات و دانه های پوسیده به سطح آب بیایند؛ که می توانید آن ها را با استفاده از چنگال بردارید.

زمانی که دانه های کینوا به اندازه کافی سرد شدند، در یک ظرف بزرگ کینوا، نخود، خیار، فلفل سیاه، فلفل دلمه، آجیل، دانه، میوه خشک و سبزی ها را مخلوط کنید.

طرز تهیه سس سالاد کینوا

حال نوبت به سس می رسد. در یک ظرف کوچک نیز روغن زیتون، سرکه سیب، خردل، عسل، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.

سس را روی سالاد بریزید و به خوبی مخلوط را هم بزنید. سپس مقداری از آن را برای کنترل فلفل و نمک بچشید و در صورت نیاز باز اضافه کنید. برای طعم دار کردن می توانید مقداری آب لیمو نیز به آن اضافه کنید و بعد سرو کنید.

طرز تهیه سالاد کینوا با سبزیجات

مواد لازم

  • روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
  • سیر خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
  • آب : دو و نیم فنجان
  • پیاز خرد شده (زرد یا قرمز): نصف فنجان
  • فلفل سیاه: نصف قاشق غذاخوری
  • کینوا: 2 فنجان
  • گوجه فرنگی قطعه قطعه شده: 3/4 فنجان
  • هویج: 3/4 فنجان
  • فلفل زرد: نصف فنجان
  • خیار اسلایس شده: نصف فنجان
  • ذرت پخته شده: نصف فنجان
  • گشنیز خرد شده: یک و نیم قاشق چایخوری
  • نعناع خرد شده: 1 قاشق چایخوری
  • سرکه: 3 قاشق چایخوری

طرز تهیه: روغن زیتون را در قابلمه با دمای ملایم گرم کنید. سیر خرد شده، 1/4 فنجان پیاز را در روغن داغ تا موقعی که پیاز نرم شد سرخ کنید (حدود 5 دقیقه). در آب 2 قاشق چایخوری نمک و 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه بریزید و بگذارید تا بجوشد (حدود 20 دقیقه). آب باقی مانده در کینوا را آب کشی کنید و داخل ظرف بریزید تا خنک شود.

گوجه، هویج، فلفل دلمه ای، خیار، ذرت، 1/4 فنجان پیاز، 1 قاشق چایخوری، فلفل سیاه، روغن زیتون و سرکه بالزامیک را به کینوا اضافه کنید به آرامی به هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.

طرز تهیه سالاد کینوا با مرغ

مواد لازم

  • کینوا: 1/2 پیمانه
  • روغن نباتی: 4 قاشق چایخوری
  • زنجبیل رنده شده: 1 قاشق چایخوری
  • پیازچه: 3 عدد
  • سیر: 1 حبه
  • آبلیموی تازه: 1/4 پیمانه
  • سویا سس کم نمک: 2/5 قاشق غذاخوری
  • روغن کنجد برشته: 2 قاشق چایخوری
  • مرغ: 1 عدد
  • کلم ریز خرد شده: 1 و 1/2 پیمانه
  • هویج رنده شده : 1 پیمانه
  • نخودفرنگی شیرین: 1 پیمانه
  • دانه کنجد سیاه و سفید: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه

  1. کینوا را طبق دستور درج شده روی بسته بندی پخته و کنار بگذارید تا خنک شود.
  2. روغن را داغ کنید وسیر، زنجبیل و پیازچه ها را داخل تابه بریزید و شعله را خاموش کنید و مواد داخل تابه را کمی تفت دهید.
  3. چند دقیقه صبر کنید تا مواد داخل تابه خنک شوند سپس آبلیموی تازه، سویا سس و روغن کنجد را به آن ها اضافه کنید و همه مواد را باهم مخلوط کنید.
  4. کینوای خنک شده، هویج و کلم خردشده و نخودفرنگی ها را به مواد اضافه کنید.
  5. سالاد را در ظرف سرو ریخته و با مقداری دانه کنجد تزیین کنید.

طرز تهیه سالاد کینوا با عدس

مواد لازم

  • عدس سیاه: پخته شده 2 پیمانه
  • کینوا : پخته شده 1 پیمانه
  • گوجه فرنگی گیلاسی
  • اسفناج کوچیک بیبی
  • نمک و فلفل سیاه
  • سیب زمینی شیرین
  • پیاز : ریز خرد شده 1/2 پیمانه
  • سیر: 2 حبه
  • فلفل دلمه ای : ریز خرد شده : 4 قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش تازه

طرز پخت سالاد کینوا با عدس

عدس را شسته و همراه مقداری آب داخل قابلمه ریخته و بگذارید به جوش بیاد تا عدس ها نرم شوند.

برای پخت عدس نیازی نیست عدس را از قبل خیس کنید.

پیاز خرد شده همراه سیر و فلفل دلمه ای رو با 2 قاشق روغن تفت بدید تا کمی سرخ شوند.

کینوا را شسته و ابکش کنید سپس داخل قابلمه با کمی اب بگذارید بجوشید.

حالا کینوا و عدس را با هم مخلوط کنید و به آن نمک، فلفل سیاه و اب لیمو ترش تازه را اضافه کنید.

حالا با اسفناج و گوجه و سیب زمینی قرمز کبابی مخلوط کرده سرو کنید.

طرز تهیه سالاد کینوا با آووکادو

مواد لازم

  • کینوا/یک فنجان
  • گوجه گیلاسی10/ عدد
  • خیار بوته ای/یک عدد
  • برگ جوان اسفناج/10 عدد
  • آووکادو /یک عدد
  • پنیر سفید /3/1 فنجان

طرز تهیه: کینوا را با یک و نیم فنجان آب روی حرارت بالا بجوشانید و بعد از جوش آمدن، در قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید تا کینوا بپزد. وقتی آب کینوا جمع شد، آن را از روی حرارت بردارید و منتظر خنک شدنش بمانید.

هسته های لیمو را جدا کنید و آن را با پوست همراه با سایر مواد سس در مخلوط کن بیندازید. سس را بعد از آماده شدن چند دقیقه در یخچال بگذارید .

گوجه های گیلاسی را از وسط نصف کنید، خیار را حلقه حلقه کنید، آواکادو را پوست گرفته و مکعبی خرد کنید و برگ های ریز اسفناج را هم پس از شستن با این مواد مخلوط کنید .

همه مواد را با کینوا مخلوط کنید و مکعب های پنیر را هم همراه با سس روی سالاد بریزید .

اگر می خواهید این سالاد را برای یک تا دو روز در یخچال نگه دارید، سس را با همه مواد مخلوط نکنید و تنها به اندازه مصرف آن وعده به سالاد سس بزنید .

طرز تهیه سالاد کینوای مکزیکی+ سس مخصوص

مواد لازم

  • کینوا / 3 پیمانه
  • آب مرغ/2 /3 پیمانه
  • لوبیا قرمز/ 1 پیمانه
  • ذرت پخته شده/ 2/3 پیمانه
  • خیار/ 3 عدد
  • پیاز قرمز/ 1 عدد
  • فلفل قرمز دلمه ای/ 1 عدد

طرز تهیه: مطابق دستورالعمل روی بسته بندی کینوا را بپزید. سپس آن را آبکش کنید و داخل یک کاسه بزرگ، کینوا را با ذرت مخلوط کنید. فلفل، پیازچه و نصف مقدار آب لیمو ترش هم اضافه کنید و مواد را هم بزنید .

پوست آووکادو را جدا کرده و با باقی مانده آب لیمو ترش داخل یک همزن برقی بریزید. مقدار کمی هم آب اضافه کنید. همزن را روشن کنید تا ترکیب یکدستی به دست آید. سس به دست آمده تقریبا باید مثل سس مایونز شود.

پنیر ، مقداری نمک و کمی جعفری را همراه سس آووکادو به مخلوط سالاد داخل کاسه اضافه کنید .

نکات طرز تهیه سالاد کینوا

می توانید در تهیه این سالاد از هر نوع سبزیجاتی که مایل هستید، استفاده کنید .دقت کنید که کاملا کینوا پخته شده باشد.

سرو این سالاد را به صورت تند میل است بنابراین اگر مایل بودید، می توانید فلفل بیشتری استفاده کنید .از ذرت کنسرو شده استفاده کنید.در صورت استفاده از ذرت خام آن را به صورت جدا داخل قابلمه بپزید.

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 9 آبان 1399 بروزرسانی: 9 آبان 1399 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 1093

به "طرز تهیه انواع سالاد کینوا با نکات طلایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع سالاد کینوا با نکات طلایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید