در 20 سال گذشته یک دهم از جنگل های جهان از بین رفته است
به گزارش اخبار ورزشی، محققان بیان کردند که فرایند نابودی جنگل های بکر جهان بخصوص در آمریکای جنوبی و آفریقا به شدت در جریان است و همین امر می تواند به یک مشکل زیست محیطی نگران کننده در آینده تبدیل شود.
دانشمندان در نشریه کارنت بیولوژی استدلال می کنند که نواحی طبیعی باوجود ارزش اکولوژیک و فرهنگی در موافقت نامه های بین المللی محافظت از حیات وحش نادیده گرفته می شوند.
حدود 20 درصد خشکی های زمین به عنوان طبیعت خالص طبقه بندی شده است. منظور دانشمندان از طبیعت خالص سرزمین های مبرا از دست کاری گسترده از طریق بشر مثل خانه سازی، توسعه و صنعت است.بخش اعظم این فضاهای بکر در آمریکای شمالی، شمال آسیا، شمال آفریقا و استرالیا قرار گرفته است.
منطقه ها خشک اغلب سکونتگاه بومیان کهن جهان و همچنین گیاهان و حیوانات در معرض خطر است.
جیمز واتسون از دانشگاه کوئینزلند استرالیا و انجمن محافظت از حیات وحش آمریکا در نیویورک گفت که نواحی بکر جهان کاملا در سیاست گذاری های زیست محیطی نادیده گرفته می شوند.
جیمز واتسون در این باره گفت:
سازوکارهای سیاست گذاری بین المللی باید اقدامات لازم برای حفظ طبیعت خالص پیش از آنکه دیر شود را تشخیص دهد. ما احتمالا یک تا دو دهه برای وارونه کردن این فرایند وقت داریم.این یافته ها بر نقشه تازه نواحی بکر در اطراف جهان و مقایسه آن با نقشه مشابهی که در اوایل دهه 1990 تهیه شده بود پایدار است.
از این رو تخمین زده می شود که حدود 3.3 میلیون کیلومترمربع (تقریبا 10 درصد) از طبیعت خالص جهان در این فاصله از بین رفته است.
محققان می گویند که تمامی نواحی دارای طبیعت خالص، صرف نظر از ابعاد، باید فورا برای اعمال تدابیر محافظتی ارزیابی شود. آنها استدلال می کنند که در غیر این صورت همه تلاش ها برای بازگرداندن سرزمین ها به حالت اولیه طبیعی بی نتیجه خواهد بود.
منبع: کجارو / ایرنا