مقابله با یکی از مرگبارترین باکتری های دنیا با نانوذرات

به گزارش اخبار ورزشی، پژوهشگران دانشگاه ساوتهمپتون نشان دادند که باکتری عامل بیماری ملیوئیدوز را می توان با نوعی نانوذرات به نام پلیمرزوم از بین برد.

مقابله با یکی از مرگبارترین باکتری های دنیا با نانوذرات

به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، بورخولدریا نوعی باکتری بسیار خطرناک است که باعث بیماری کشنده ای به نام ملیوئیدوز می گردد. این بیماری سالانه باعث مرگ ده ها هزار نفر به خصوص در جنوب شرق آسیا می گردد. آنتی بیوتیک هایی که به صورت خوراکی یا تزریق وریدی تجویز می شوند، اغلب در برابر این باکتری مؤثر نیستند، زیرا باکتری ها در گلبول های سفید خون به نام ماکروفاژ ها پنهان می شوند و رشد می نمایند. ماکروفاژ ها سلول های سیستم ایمنی هستند که برای جذب ذرات خون تکامل یافته اند که نقش آن ها در جلوگیری از عفونت بسیار مهم است، اما این سلول ها می توانند به وسیله بعضی از باکتری ها که در داخل آن ها رشد و عفونی می شوند، مورد بهره برداری قرار گیرند.

تحقیقات تازه به سرپرستی دکتر نیک ایوانز و دکتر تریسی نیومن نشان داده است که کپسول های کوچکی به نام پلیمرزوم ها، می توانند برای حمل آنتی بیوتیک ها درست به محل رشد باکتری ها استفاده شوند. نتایج یافته های آن ها در مجله ACS Nano منتشر شده است.

در این مطالعه، این تیم تحقیقاتی پلیمرزو م هایی را به ماکروفاژ هایی که به باکتری آلوده بودند اضافه کردند. نتایج آن ها نشان داد که پلیمرزوم ها به آسانی به وسیله ماکروفاژ ها جذب شده و با باکتری های داخل سلول ها مقابله می نمایند. این بدان معنی است که آن ها می توانند راهی موثر برای رساندن غلظت بالایی از آنتی بیوتیک ها به محل عفونت باشند. این تیم امیدوار است که این امر در نهایت منجر به درمان بیماران با تزریق یا استنشاق کپسول های مملو از آنتی بیوتیک گردد و هر ساله جان بسیاری را نجات دهد.

النور پورگز، دانشجوی دکترا در دانشکده پزشکی دانشگاه ساوتهمپتون و اولین نویسنده این مطالعه گفت: چیزی که در خصوص این فناوری بسیار مجذوب کننده است این است که آنتی بیوتیک ها تنها زمانی آزاد می شوند که به محل مورد نظر خود برسند. ما امیدواریم که با انجام این کار بتوانیم آنتی بیوتیک کمتری استفاده کنیم و حتی آنتی بیوتیک هایی را که معمولاً مؤثر تلقی نمی شوند، دوباره استفاده کنیم.

دکتر نیک ایوانز، دانشیار مهندسی زیستی در دانشگاه ساوتهمپتون، اضافه کرد: آنچه جالب بود این است که تحقیقات قبلی شامل شیمی پیچیده برای مهندسی پلیمرزوم ها به منظور آزادسازی دارو در زمان و مکان مناسب با تغییر گرما یا pH بوده است.

این تیم اکنون در مراحل اولیه توسعه این فناوری برای کاربرد بالینی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 22 دی 1400 بروزرسانی: 22 دی 1400 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 1793

به "مقابله با یکی از مرگبارترین باکتری های دنیا با نانوذرات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقابله با یکی از مرگبارترین باکتری های دنیا با نانوذرات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید