کشمش پلو با گوشت چرخ نموده

به گزارش اخبار ورزشی، کشمش پلو با گوشت چرخ نموده از محبوب ترین انواع قاطی پلو سنتی ایرانی است که در گوشه و کنار ایران به روش های مختلفی طبخ می گردد. شما می توانید کشمش پلو را با عدس یا بدون عدس با گوشت چرخ نموده، گوشت قلقلی، گوشت تکه ای یا با مرغ درست کنید. کشمش پلو یکی از در استان مازندران هم به شمار میرود. با این مطلب از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ نموده را به شما آموزش دهیم.

کشمش پلو با گوشت چرخ نموده

طرز تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ نموده در یک نگاه

برای تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ نموده، ابتدا برنج را بشویید و با نمک خیس کنید. پیاز نگینی را تفت دهید؛ سپس، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و بعد گوشت چرخ نموده را بیفزایید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در ادامه، زعفران دم نموده، پودر دارچین، زیره و نمک را بیفزایید و حرارت را خاموش کنید. پس از آن، کشمش پلویی را بشویید و حدود 10 الی 15 دقیقه بخیسانید. مغز گردو را هم خرد کنید و همراه کشمش در روغن کم حرارت کمی تفت دهید. سپس، برنج را در آب جوش با کمی نمک و روغن بجوشانید تا دندان گیر گردد و آبکش کنید.

در قابلمه ای که کف آن با ته دیگ دلخواه پوشانده شده، لایه لایه برنج، مایه گوشتی و مخلوط کشمش و گردو را بچینید. کمی روغن و آب روی برنج بدهید؛ دم کنی بگذارید و پس از بخار کردن، اجازه دهید روی حرارت ملایم دم بکشد. در آخر، کشمش پلو را در دیس بکشید و با زعفران، کشمش و مغز گردوی تفت داده شده تزئین نموده و همراه با ماست، سالاد شیرازی یا ترشی سرو کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ نموده، مواد لازم و جزییات درست کردن آن ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ نموده (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
برنج3 الی 4 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
کشمش پلویی1 قاشق غذاخوری
گوشت چرخ نموده200 گرم
زعفران دم نموده (غلیظ)به میزان لازم
مغز گردو (خرد شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
فلفل سیاه، زردچوبه و نمکبه میزان لازم
دارچین و زیرهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
خلال پسته و خلال بادامبرای تزیین کشمش پلو
ماست و ترشیبرای سرو با کشمش پلو

*نکته: برای درست کردن کشمش پلو با گوشت چرخ نموده نذری برای 50 نفر این میزان مواد را کمی بیشتر از حدودا 12 برابر، برای 100 نفر این میزان مواد را 25 برابر و برای 200 نفر این میزان مواد را 50 برابر کنید.

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 30 الی 40 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت کشمش پلو با گوشت چرخ نموده: حدود 45 الی 60 دقیقه

مراحل طرز تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ نموده

مازندرانی ها را هم به صورت حرفه ای و لذیذ درست می نمایند. طرز تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ نموده هم به صورت ساده ، هم به صورت قلقلی و هم با عدس با پلوی دم نموده یا کته قابل انجام است و طعمی تقریبا شبیه دارد.

مرحله اول: برنج را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ نموده، ابتدا برنج را به خوبی با آب سرد بشویید تا آب برنج زلال گردد. سپس، برنج شسته شده را با میزانی آب و یکی دو قاشق غذاخوری نمک در کاسه مناسبی بریزید. بسته به نوع برنج، حدود 1 الی 2 ساعت منتظر بمانید تا برنج در محلول آب و نمک خیس بخورد و برای دم کشیدن آماده گردد.

در صورت تمایل، برای خرید نمک و انواع برنج ایرانی و خارجی می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: پیاز را تفت دهید

در فاصله خیس خوردن برنج، وقت آن است که پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی برش بزنید. سپس، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. پیازهای نگینی خرد شده را در این تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.

برای خرید روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: ادویه ها را اضافه کنید

پس از سبک شدن پیازها، میزانی زردچوبه و فلفل سیاه را نیز به این تابه اضافه کنید. این ادویه ها را برای کمتر از یک دقیقه با پیاز تفت دهید تا رنگ و عطر زردچوبه آزاد گردد.

برای خرید انواع ادویه مانند زردچوبه و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کشمش پلو نذری و مجلسی، گوشت چرخ نموده را نیز در تابه حاوی پیاز داغ و ادویه ها بریزید. حالا محتویات تابه را هم بزنید و گوشت را با پیاز تفت دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که رنگ گوشت تغییر کند.

برای خرید انواع گوشت مانند گوشت چرخ نموده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: باقی طعم دهنده ها را اضافه کنید

در حین تفت خوردن گوشت چرخ نموده، در صورت تمایل می توانید میزانی زعفران دم نموده، پودر دارچین و پودر زیره نیز به این ترکیب بیفزایید. محتویات این تابه را به خوبی هم بزنید و برای یک دقیقه دیگر تفت دهید تا مایه گوشتی حسابی خوشمزه و خوش عطر گردد. راستی، کمی نمک هم به گوشت بزنید. سپس، حرارت را خاموش کنید و این تابه را کنار بگذارید.

برای خرید زعفران، پودر دارچین و پودر زیره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: کشمش را بخیسانید

در این مرحله از طرز تهیه کشمش پلو ساده با گوشت چرخ نموده، نوبت خیساندن کشمش پلویی است. بنابراین، کشمش پلویی را به خوبی بشویید و همراه با میزانی آب در کاسه مناسبی بریزید تا برای 10 الی 15 دقیقه خیس بخورد.

برای خرید کشمش پلویی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: مغز گردو را آماده کنید

حالا مغز گردو را به خوبی پاک نموده و با یاری چاقو خرد کنید یا در کیسه زیپ دار بریزید و با یک جسم سنگین مانند هاون ضربه بزنید تا ریز گردد. توجه داشته باشید، مغز گردو نباید زیادی ریز و پودر گردد.

برای خرید مغز گردو می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: کشمش پلویی و مغز گردو را هم تفت دهید

پس از گذشت مدت زمان لازم برای خیس خوردن کشمش، باید کشمش پلویی خیسانده را در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، میزانی روغن یا کره را در تابه مناسب دیگری بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم گردد. کشمش را به این تابه اضافه کنید؛ مغز گردوی خرد شده را نیز در این تابه بریزید. محتویات تابه را هم بزنید و برای مدت کوتاهی تفت دهید. مراقب باشید، کشمش خیلی زود می سوزد و سفت و بدمزه می گردد. بنابراین، به محض پف کردن کشمش ها، حرارت را خاموش کنید و این تابه را نیز کنار بگذارید.

مرحله نهم: برنج را بجوشانید

در این مرحله از طرز تهیه کشمش پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده، وقت آن است که قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. به میزان یک قاشق غذاخوری نمک و کمی روغن هم در این قابلمه بریزید. سپس، آب برنج را خالی کنید و خود برنج خیس خورده را در قابلمه در حال جوش بریزید.

مرحله دهم: برنج را آبکشی کنید

حدود 8 الی 10 دقیقه صبر کنید تا برنج کمی بجوشد و دندان گیر گردد. یعنی، اطراف دانه برنج باید کمی نرم گردد ولی مغز آن همچنان سفت باقی بماند. سپس، برنج را در سبد بریزید و با آب ولرم آبکشی کنید. سبد را برای یکی دو دقیقه کنار بگذارید تا آب اضافی برنج خارج گردد.

مرحله یازدهم: کشمش پلو با گوشت چرخ نموده را دم کنید

در این مرحله از طرز تهیه کشمش پلو خوشمزه، میزانی روغن را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید. کف این قابلمه را با ته دیگ دلخواه بپوشانید. سپس، روی ته دیگ یک لایه برنج بریزید. روی برنج را با یک لایه مایه گوشتی و کمی کشمش پلویی و مغز گردو بپوشانید. این کار را تا زمانی تکرار کنید که همه مواد تمام شوند.

به میزان یک چهارم لیوان آب و کمی روغن هم در قابلمه روی کشمش پلو بریزید. پس از آن، درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و زیر قابلمه شعله پخش کن بگذارید. پس از بخار کردن قابلمه، حرارت را کم کنید و اجازه دهید کشمش پلو با گوشت چرخ نموده روی شعله کم دم بکشد.

مرحله آخر: کشمش پلو با گوشت چرخ نموده را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، کشمش پلو با گوشت چرخ نموده را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با کمی کشمش تفت داده شده، مغز گردو و زعفران تزئین کنید. در صورت تمایل، می توانید کمی خلال پسته یا بادام نیز تفت دهید و روی پلو بریزید تا رنگ و لعاب بهتری داشته باشد. این پلوی سنتی و خوشمزه را می توانید با انواع سالاد به ویژه ، و میل کنید.

برای خرید خلال پسته، خلال بادام، ماست و انواع ترشی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه کشمش پلو با عدس و گوشت چرخ نموده

در طرز تهیه کشمش پلو با عدس و گوشت چرخ نموده، علاوه بر مواد بالا به 1 لیوان عدس هم احتیاج دارید. برای درست کردن این غذا، باید عدس را جداگانه با کمی آب و نمک بپزید تا نیم پز گردد. باقی مراحل را عینا مانند رسپی بالا دنبال کنید.

در ادامه، برنج، عدس، مایه گوشتی، مغز گردو و کشمش را لایه لایه در قابلمه بریزید. در صورت تمایل، میزانی زعفران دم نموده هم لابه لای برنج بریزید. سپس کشمش پلو با عدس را دم نموده و بعد از حدود 45 دقیقه با ته دیگ دلخواه سرو کنید.

برای خرید انواع حبوبات مانند عدس می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه کشمش پلو با گوشت قلقلی

در طرز تهیه کشمش پلو با گوشت قلقلی، ضروری است گوشت چرخ نموده را با نمک، فلفل، زردچوبه و کمی پیاز رنده شده ورز دهید و به شکل کوفته ریزه های کوچک و هم میزان درآورید. گوشت های قلقلی را در روغن سرخ کنید تا کاملا بپزند و طلایی شوند. باقی مراحل را مانند دستور بالا دنبال کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ نموده

  • در صورت تمایل، می توانید چند عدد سیب زمینی را خلالی و سرخ کنید. سپس، کشمش پلو با گوشت چرخ نموده را با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.
  • طرز تهیه کشمش پلو شیرازی هم درست مانند همان چیزی است که در مطلب بالا برایتان گفتیم.
  • کشمش ها باید فقط کمی در روغن گرم شوند؛ تفت زیاد موجب تلخ و خشک شدن کشمش می گردد.
  • پیاز داغ طلایی و شیرین، طعم گوشت را متعادل و غذا را خوش عطرتر می نماید.
  • اضافه کردن کمی هل، دارچین و زیره طعم خاص و اصیل تری به غذا می دهد؛ ولی نباید زیاده روی کنید که طعم ادویه ها غالب نگردد.
  • زعفران دم نموده رنگ، عطر و طعم بی نظیری به غذا می دهد؛ اضافه کردن آن در لایه های برنج یا هنگام دم کشیدن بسیار موثر است.
  • افزودن کمی مغز گردو یا خلال پسته و بادام به ترکیب کشمش پلو موجب ایجاد بافت و طعم خاص می گردد.
  • برنج باید با حرارت ملایم و زمان کافی (45 دقیقه الی 1 ساعت) دم بکشد تا نرم و خوش طعم گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن کشمش پلو با گوشت چرخ نموده

آیا می توانیم کشمش پلو را بدون گوشت درست کنیم؟

بله. در طرز تهیه کشمش پلو ساده بدون گوشت می توانید فقط از کشمش، پیاز و گردو یا عدس بهره ببرید؛ نسخه گیاهی این غذا هم خیلی خوشمزه است.

کشمش را چه زمانی اضافه کنیم؟

کشمش باید در آخرین مرحله و به صورت تفت داده شده لابه لای برنج اضافه گردد یا برای تزئین روی غذا قرار گیرد.

گوشت چرخ نموده را باید جدا بپزیم؟

بله، گوشت باید با پیاز و ادویه کاملا تفت داده گردد تا آب آن کشیده شده و بوی زهم ندهد؛ سپس، باید گوشت چرخ نموده را لایه لایه با برنج ترکیب کنید.

ته دیگ مناسب برای کشمش پلو چیست؟

ته دیگ سیب زمینی یا نان لواش بسیار رایج و محبوب است؛ ولی ته دیگ برنج زعفرانی هم مناسب است.

آیا می توانیم این غذا را با برنج کته هم درست کنیم؟

بله، ولی در روش کته باید گوشت و کشمش را جدا تفت دهید و در اواخر پخت، با برنج مخلوط کنید.

طعم کشمش پلو شیرین است؟

نه به شکل غالب؛ کشمش طعم ملایم و کمی شیرین به این غذا می دهد، ولی با وجود ادویه هایی مانند فلفل، زردچوبه و دارچین طعم غذا متعادل می گردد.

کشمش پلو با چی بخوریم؟

کشمش پلو را می توانید با ماست موسیر، سالاد شیرازی یا انواع ترشی (مانند لیته یا ترشی مخلوط) سرو کنید تا طعم شیرین کشمش با چاشنی های ترش و تند متعادل گردد. بعلاوه، ته دیگ برشته یا سبزی خوردن هم مکمل های مناسبی برای کشمش پلو هستند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 9 تیر 1404 بروزرسانی: 9 تیر 1404 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 2307

به "کشمش پلو با گوشت چرخ نموده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشمش پلو با گوشت چرخ نموده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید