طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا و خمیر یوفکا

به گزارش اخبار ورزشی، شیرینی زبان یکی از محبوب ترین شیرینی های ایرانی است. این شیرینی مانند شیرینی دانمارکی یا انواع رولت برای پذیرایی در جشن های مختلف استفاده می گردد. در طرز تهیه شیرینی زبان ابتدا مخلوط آرد و نمک را در فریزر خنک نموده و کره را روی آرد و نمک رنده کنید. آب خنک و آبلیمو را به مواد بیفزایید و با انگشت ورز دهید. در نهایت خمیر را به شکل توپک در آورده و در فریزر بگذارید. خمیر را با وردنه باز نموده و از 4 جهت تا بزنید؛ این کار باید چهار بار تکرار شده و هر بار خمیر در یخچال استراحت کند. خمیر را با وردنه باز کنید و روی آن ترکیب عسل، آب و گلاب بمالید. در نهایت خمیر را قالب بزنید، روی آن ترکیب عسل مالیده و در فر بپزید.

طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا و خمیر یوفکا

در این مطلب از مجله خبرنگاران طرز تهیه شیرینی زبان را به روش های مختلف آموزش داده ایم؛ تا سرانجام همراه ما باشید.

شیرینی زبان خانگی
تعداد نفرات8 نفر
زمان آماده سازی180 دقیقه
زمان پخت45 دقیقه
میزان سختیمیانه
کالری شیرینی زبان در هر عدد108 کیلوکالری

طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا

مهم ترین قسمت در طرز تهیه شیرینی زبان ، آماده کردن خمیر هزارلا است. این خمیر در پخت شیرینی های دیگری مانند ناپلئونی، پاپیون و دانمارکی نیز استفاده می گردد. نحوه پخت خمیر هزارلا به این صورت است که در زمان پخت لایه لایه خواهد شد. می توانید این خمیر را به صورت آماده خریداری نموده یا آن را در منزل تهیه کنید.

برای تهیه شیرینی زبان مانند هر کیک یا شیرینی دیگری باید مواد و ابزار لازم را در اختیار داشته باشید. بنابراین مواد لازم برای شیرینی زبان با خمیر هزارلا و مراحل تهیه آن را به دقت مطالعه و اجرا کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان به توضیح زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد سفید300 گرم
کره150 گرم
وانیلنصف قاشق چایخوری
آبلیمو1 قاشق چایخوری
نمک1 قاشق چایخوری
آب خنک1 فنجان
پودر پسته (برای تزیین)به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی زبان

برای تهیه شهد شیرینی زبان به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
عسلیک سوم پیمانه
آب1 قاشق غذاخوری
گلابیک سوم قاشق چایخوری
شکربه میزان کم

مراحل تهیه خمیر شیرینی زبان

در این بخش طرز تهیه خمیر شیرینی زبان را به صورت مرحله به مرحله معرفی نموده ایم؛ پس مراحل را به ترتیب انجام دهید:

  • مرحله اول: کره را حداقل به مدت 2 ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا سفت گردد.
  • مرحله دوم: آب خنک و آب لیمو را با هم ترکیب کنید و ظرف را در یخچال بگذارید.
  • مرحله سوم: در کاسه ای بزرگ آرد و نمک را مخلوط نموده و در فریزر قرار دهید تا کاملا خنک شوند.
  • مرحله چهارم: کره و ظرف آرد را از فریزر بیرون بیاورید و به سرعت کره را روی آرد رنده کنید. سپس کره را با ترکیب آرد، نمک و وانیل به خوبی هم بزنید. دقت کنید که برای تهیه خمیر هزارلا، همه مواد باید خنک باشند. خنک بودن باعث می گردد که خمیر بعد از پخت ترد و لایه لایه گردد؛ بنابراین باید از آب خنک بهره ببرید و موادی که اشاره شد را در فریزر قرار دهید.
  • مرحله پنجم: ترکیب آب خنک و آب لیمو را در حدی که خمیر شکل بگیرد، به مخلوط اضافه کنید. دقت داشته باشید که میزان زیاد آب و آب لیمو در ترکیب آرد و کره، مانع از ورقه ورقه شدن خمیر می گردد.
  • مرحله ششم: آرد، آب و کره را با هم ترکیب کنید و به آرامی خمیر را با نوک انگشتان خود ورز دهید تا یکدست گردد. ورز دادن با نوک انگشتان، از انتقال زیاد حرارت به مواد و آب شدن کره جلوگیری می نماید.
  • مرحله هفتم: زمانی که خمیر یکدست شد، آن را به صورت گرد درآورید. سپس خمیر را با پلاستیک بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
  • مرحله هشتم: پس از خارج کردن خمیر از یخچال، روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با وردنه پهن کنید. سپس گوشه های خمیر را از 4 طرف روی آن برگردانید و خمیر را تا بزنید؛ در این حالت 4 لایه تا شده از خمیر ایجاد می گردد. آن را به مدت 20 دقیقه دیگر در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله نهم: خمیر را باز هم با وردنه باز نموده و 4 لایه تا بزنید و مجددا در یخچال استراحت دهید. مرحله باز کردن و تا زدن خمیر باید 4 بار تکرار گردد تا به خمیر هزارلا برسید.

اکنون خمیر، برای طرز شیرینی زبان خانگی آماده است.

دستور تهیه شیرینی زبان خانگی

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی با خمیر هزارلا به صورت زیر است:

  • مرحله اول: فر را در دمای 200 درجه سانتی گراد روشن کنید تا به خوبی گرم گردد. دمای فر برای تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا بیشتر از دیگر انواع خمیر است؛ اما نباید از 200 درجه بالاتر برود.
  • مرحله دوم: کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار دهید و روی کاغذ میزانی آرد بپاشید تا آماده کنید.
  • مرحله سوم: خمیر را از فریزر درآورید تا بتوانید به راحتی آن را شکل دهید یا برش بزنید.
  • مرحله چهارم: در کاسه کوچکی عسل، آب و گلاب را به خوبی ترکیب کنید و کنار بگذارید. دقت داشته باشید که میزان عسل بر اساس سلیقه شما تنظیم می گردد.
  • مرحله پنجم: خمیر هزارلا را روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و روی آن را نیز کمی آرد بپاشید. اکنون خمیر را به قطر 1 تا 1.5 سانتی متر پهن کنید.
  • مرحله ششم: با استفاده از هر قالبی که دوست دارید، خمیر را برش بزنید؛ قالب شما می تواند بیضی یا مستطیل شکل باشد. در صورت نداشتن قالب می توانید خمیر را با چاقو، به شکل مستطیلی برش بزنید و روی آن کمی شکر بپاشید.
  • مرحله هفتم: قلم موی نرمی را به شربت عسل آغشته نموده و روی خمیر بکشید؛ این کار پیش از قالب زدن نیز امکان پذیر است.
  • مرحله هشتم: قطعات برش زده را روی سینی قرار دهید و سپس سینی را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد بگذارید.
  • مرحله نهم: بعد از پخت کامل شیرینی ها، آن ها را از فر خارج نموده و روی هر شیرینی قلم موی آغشته به شربت و عسل بکشید.
  • مرحله دهم: در مرحله آخر می توانید روی شیرینی های خود پودر پسته و یا شکر بریزید.

علاوه بر خمیر هزارلا می توان شیرینی زبان را با خمیر یوفکا نیز تهیه کرد. خمیر یوفکا یا خمیر فیلو خمیری است که مایه خمیر یا بیکینگ پودر ندارد و لازم نیست که پف کند. از این خمیر در تهیۀ شیرینی ناپلئونی و باقلوا نیز استفاده می گردد و ما در ادامه تهیۀ شیرینی زبان با خمیر یوفکا را آموزش می دهیم.

طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر یوفکا

همان طور که پیش از این اشاره کردیم، خمیر یوفکا یا فیلو به هیچ وجه مایه خمیر یا بکینگ پودر ندارد. شما می توانید این خمیر را به صورت آماده بخرید. با دستور پخت این بخش می توانید شیرینی زبان با خمیر آماده یوفکا یا فیلو را به آسانی تهیه کنید. بعلاوه شما با سفارش آنلاین از کافه نیز امکان تهیه انواع شیرینی بدون احتیاج به صرف زمان پخت یا مراجعه حضوری به شیرینی فروشی را خواهید داشت.

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان با خمیر یوفکا

مواد لازم در طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر باقلوا یا یوفکا به توضیح زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
خمیر یوفکا10 ورق
کره200 گرم
پودر شکر4 قاشق چایخوری
گردو خرد شده1 پیمانه
دارچین1 قاشق چایخوری
نمکبه میزان خیلی کم

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی زبان

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی زبان به این صورت است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آبیک و نیم پیمانه
شکریک و نیم پیمانه
آبلیمو ترش1 قاشق چایخوری

دستور پخت شیرینی زبان با خمیر آماده

در ادامه طرز تهیه این شیرینی با خمیر یوفکا به صورت مرحله به مرحله معرفی نموده ایم. برای یادگیری طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا با ما همراه باشید:

  • مرحله اول: در طرز تهیه شیرینی با خمیر یوفکا ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد.
  • مرحله دوم: پودر شکر، نمک و دارچین را به گردوی خرد شده اضافه کنید، مواد را به طور کامل مخلوط نموده و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: کره را ذوب نموده و سطح کار خود را با آن چرب کنید. حال می توانید خمیر یوفکا را روی سطح کار قرار داده و پهن کنید.
  • مرحله چهارم: مخلوط پودر شکر، نمک، دارچین و گردو را روی خمیر یوفکا بریزید و آن را رول کنید.
  • مرحله پنجم: برای رول کردن خمیر باید آن را از عرض به سمت وسط تا کنید. ضمناً باید 5 سانتی متر از هر دو طرف خمیر را ترکیب گردو و دیگر مواد نریزید و خالی بگذارید تا به راحتی رول گردد.
  • مرحله ششم: رول های شیرینی زبان را با کره ذوب شده، کاملا چرب نموده و برش بزنید.
  • مرحله هفتم: کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار دهید و شیرینی ها خود را روی سینی بگذارید.
  • مرحله هشتم: سینی را به مدت 15 الی 20 دقیقه درون فر قرار دهید تا به خوبی حرارت ببیند.
  • مرحله نهم: در این مدت آب و شکر را مخلوط نموده و روی شعله حرارت دهید تا غلیظ گردد.
  • مرحله دهم: آب لیمو را به شربت اضافه کنید و به طور کامل هم بزنید. در نهایت غلظت شهد آماده شده را آنالیز کنید.
  • مرحله یازدهم: در آخرین مرحله از تهیه شیرینی با نون یوفکا، هم زمان با خروج شیرینی ها از فر، شهد داغ را روی آن ها بریزید و منتظر بمانید تا شربت کاملا جذب شیرینی ها گردد.

در انتها، پیشنهاد می کنیم که اگر به شیرینی علاقه دارید، حتما مقاله طرز تهیه شیرینی آلمانی را نیز مطالعه نموده و در مورد نحوه تهیه این شیرینی خوشمزه اطلاعات کاملی کسب کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی زبان

برای آنکه شیرینی زبان را با طعم بازاری و واقعی خود تهیه کنید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • در زمان ورز دادن اولیه خمیر هزارلا، خمیر را آردپاشی نکنید، چراکه بافت لطیف خود را از دست می دهد.
  • پس از هر بار تا زدن خمیر هزارلا، پیش از قرار دادن آن در یخچال، آرد اضافی روی خمیر را با یک قلمو تمیز کنید.
  • در هر مرحله از تهیه خمیر هزارلا، استراحت دادن آن در یخچال اهمیت زیادی دارد، چراکه اگر خمیر بیش از حد گرم گردد، بافت اصلی را به دست نمی آورد.
  • پیش از آنکه شیرینی را در فر قرار دهید، اطمینان حاصل کنید که فر کاملا گرم باشد.

روش نگهداری شیرینی زبان

یکی از سوالات مهم این است که شیرینی زبان را چگونه نگهداری کنیم؟ شیرینی زبان شهد و شیرینی زیادی دارد و به همین علت باید آن را در یخچال نگهداری کرد. پس از خروج شیرینی ها از فر، ابتدا صبر کنید تا کاملا خنک شوند و سپس آن ها را در ظرفی درب دار بچینید و در یخچال بگذارید.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی زبان

اگر شیرین زبان خارج از یخچال یا در معرض هوای آزاد قرار بگیرد، زودتر خشک و خراب می گردد. برای جلوگیری از این اتفاق، شیرینی را در یخچال بگذارید و دقت کنید که درب ظرف نگهداری شیرینی کاملا بسته باشد.

شیرینی زبان ترد و خوشمزه را از خبرنگاران سفارش دهید…

در این مطلب با نحوه تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا و یوفکا آشنا شدید. شما می توانید خمیر را به صورت آماده بخرید تا پخت این شیرینی با سرعت بیشتر و روش آسان تری انجام گردد. در انتها پیشنهاد می کنیم طرز تهیه شیرینی دانمارکی را هم بخوانید تا تجربه مجذوب کننده پخت این شیرینی را هم از دست ندهید.

به علاوه شما می توانید به جای تهیه این شیرینی در منزل، از امکان سفارش آنلاین شیرینی در خبرنگاران یاری بگیرید. با این سرویس به راحتی هر میزان شیرینی را که مایل هستید، سفارش دهید و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.

سوالات متداول

خمیر مورد استفاده در طرز تهیه شیرینی زبان چیست؟

برای تهیه این شیرینی به خمیر هزارلا احتیاج دارید که برای درست کردن شیرینی دانمارکی نیز استفاده می گردد. البته شیرینی زبان را می توان با خمیر یوفکا نیز تهیه کرد.

شهد شیرینی زبان با استفاده از چه موادی تهیه می گردد؟

با استفاده از عسل، آب، گلاب و شکر می توان شربت و شهد شیرینی زبان را آماده کرد و با قلمو روی خمیر مالید.

درست کردن خمیر هزارلا چقدر زمان می برد؟

تهیه خمیر هزارلا بین 3 تا 4 ساعت زمان می برد؛ اما طعم بی نظیر این شیرینی زبان خانگی، ارزش سپری کردن این مدت زمان را دارد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 2279

به "طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا و خمیر یوفکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا و خمیر یوفکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید