لازانیا قارچ و گوشت مجلسی و خوشمزه با سس سفید مخصوص در خانه

به گزارش اخبار ورزشی، لازانیا را می توان نوعی پاستا چند لایه دانست مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای خوشمزه شامل؛ ورقه لازانیا، گوشت یا سبزیجات، پنیر و سس سفید می باشد البته انتخاب مواد میانی کاملا سلیقه ای است و شما می توانید از گوشت قرمز، مرغ، سوسیس، ژامبون و انواع سبزیجات به همراه پنیر طبق ذائقه تان بهره ببرید.

لازانیا قارچ و گوشت مجلسی و خوشمزه با سس سفید مخصوص در خانه

جهت دریافت خدمات اجرای فضای سبز با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان ارائه دهنده بهترین خدمات طراحی و اجرای محوطه سازی و حیاط سازی می‌باشد.

به گزارش ، لازانیا یکی از خوش طعم ترین، محبوب ترین و در عین حال خوشمزه ترین غذا های بین المللی می باشد. ریشه و اصالت این غذا به ایتالیا باز می گردد، اما در حال حاضر در تمام کشور ها از جمله ایران، هواداران بی شماری دارد به طوری که کمتر رستوران یا کافه ای را می توانید پیدا کنید که در منوی آن لازانیا نباشد.

لازانیا را می توان نوعی پاستا چند لایه دانست مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای خوشمزه شامل؛ ورقه لازانیا، گوشت یا سبزیجات، پنیر و سس سفید می باشد البته انتخاب مواد میانی کاملا سلیقه ای است و شما می توانید از گوشت قرمز، مرغ، سوسیس، ژامبون و انواع سبزیجات به همراه پنیر طبق ذائقه تان بهره ببرید.

اما رایج ترین و همین طور خوشمزه ترین نوع آن، لازانیا با گوشت چرخ نموده می باشد البته لازانیا با سوسیس و ژامبون هم خیلی خوشمزه است ما به شرط آن که از سلامت و کیفیت سوسیس و ژامبونی که استفاده می کنید اطمینان حاصل کنید.

لازانیا از نظر مواد شباهت هایی هم به پیتزا دارد و شاید به همین دلیل است که هواداران بسیار زیادی در سراسر دنیا دارد و، چون ورقه های لازانیا به صورت آماده مورد استفاده قرار می گیرند بنابراین نسبت به پیتزا غذای ساده تری است به هر حال تهیه خمیر پیتزا در خانه کمی وقت گیر است و احتیاج به کمی حوصله و البته مهارت دارد.

پخت لازانیا بسیار ساده است، اما مثل همه غذا های دیگر یک سری نکات طلایی دارد که اگر رعایت گردد در نهایت غذای بسیار خوشمزه ای خواهید داشت لازانیا را می توانید برای مهمانی های عصرانه یا تولد بچه ها به صورت لقمه ای سرو کنید که دیگر احتیاجی برش زدن نداشته باشد در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه و نکات یک لازانیا خوشمزه و لذیذ آشنا شوید.

خمیر لازانیا 1 بسته

گوشت چرخ شده 400 گرم

پیاز رنده شده 2 عدد

قارچ 200 گرم

فلفل دلمه ای 1 عدد

ذرت پخته شده 2/1 پیمانه

جعفری تازه 4 قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری

آویشن 1 قاشق غذا خوری

پنیر پیتزا حدود 300 گرم

زردچوبه 2 قاشق چایخوری

فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری

ریحان خشک 1 قاشق چایخوری

پودر سیر 2/1 قاشق چایخوری

فلفل سفید 2/1 قاشق چایخوری

روغن مایع به میزان لازم

مواد اولیه لازم برای تهیه سس سفید

آرد 1 قاشق سوپخوری سر پر

شیر 1 پیمانه

کره 1 قاشق غذا خوری

خامه صبحانه 2 قاشق غذا خوری

نمک به میزان لازم

لازانیا در طعم های مختلف به دو صورت پیش پخت و معمولی در بازار وجود دارد نوع پیش پخت آن احتیاج به جوشاندن ندارد فقط کافی است حدود 3 دقیقه در آب معمولی قرار دهید تا ورقه های آن نرم گردد البته ورقه ها را دانه دانه در آب قرار دهید، چون اگر روی هم قرار بگیرند به هم می چسبند.

اما اگر خواستید از نوع معمولی بهره ببرید کمی زحمتتان بیشتر می گردد برای آماده کردن این نوع از لازانیا باید ابتدا آب را جوش بیاورید داخل آب مقداری نمک + روغن مایع + 1 قاشق چایخوری زردچوبه بریزید تا ورقه های لازانیا به هم نچسبند سپس لازانیا را به آب در حال جوش اضافه کنید. هنگام جوشاندن لازانیا آن را به یاری یک قاشق چوبی یا کفگیر حرکت دهید تا ورقه ها به هم نچسبند.

وقتی ورقه های لازانیا نرم شدند آن را آبکش کنید هنگامی که می خواهید ورقه های لازانیا را آبکش کنید حتما آب سرد روی آن ها بریزید این کار باعث می گردد حرارت داخل ورق های لازانیا کم گردد و در حین پخت، ورقه ها خمیر نشوند.

برای اینکه بعد از آبکشی، ورق ها به هم نچسبند آن ها را یا روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا این که یک حوله تمیز پهن کنید و ورق ها را روی حوله قرار دهید این کار باعث می گردد ورقه ها هنگام استفاده به ظرف نچسبند و خرد نشوند.

برخی افراد وقتی پیاز را رنده می نمایند کاملا آب آن را می گیرند و فقط تفاله های پیاز را به گوشت اضافه می نمایند لذا بعد از پخت با این مشکل روبرو می شوند که گوشت بوی ضحم می دهد بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید 5 دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا می گردد را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلا احتیاجی به فشار دادن پیاز و دریافت تمام آب آن نیست.

همان طور که می دانید انواع پنیر ها از جمله پنیر پیتزا جزء جدایی ناپذیر فست فود ها هستند و تاثیر بسیار مهمی در خوشمزه تر شدن آن دارند، اما در تهیه پنیر ها ضروری است نکاتی را رعایت کنید، چون پنیر ها در عین حال که باعث خوشمزه تر شدن غذای ما می شوند اگر کیفیت مناسبی نداشته باشند طعم نامطبوعی به غذا می دهند.

اولین نکته ای که در هنگام خرید پنیر باید به آن توجه کنید محل نگهداری پنیر است پنیر خواه بسته بندی باشد خواه فله ای، باید در یخچال نگهداری گردد البته نگهداری پنیر در یخچال نمی تواند ضامن سلامت و قابل مصرف بودن آن باشد لذا توجه به تاریخ فراوری، تاریخ انقضاء، نشان استاندارد و سالم بودن بسته بندی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

دومین نکته مهم در خرید پنیر توجه به ظاهر آن است در برخی بسته بندی ها پنیر رنده شده را به صورت تک رنگ (سفید) و در برخی دیگر به صورت دو رنگ (سفید و نارنجی) می بینید این پنیر های نارنجی رنگ همان پنیر چدار یا گودا هستند البته این دو تفاوتی در میزان کش آمدن و کیفیت ندارند، بنابراین می توانید به دلخواه هر کدام از آن ها را انتخاب کنید.

نکته مهم این است که این پنیر های رنگی باید حتما نارنجی باشند، زیرا چدار کاملا رنگ نارنجی مشخصی دارد و اصلا زرد نیست وجود پنیر های دارای رنگ زرد یا طلایی نشان دهنده استفاده از رنگ های شیمیایی در پنیر است لذا از خرید آن ها خودداری کنید، چون این مواد شیمیایی باعث چرب شدن و به روغن افتادن غذا می گردد و در نهایت طعم نامطبوعی به غذا می دهد؛ بنابراین اگر شک داشتید که این پنیر های رنگی پنیر چدار یا گودا هستند یا ترکیبات شیمیایی، بهتر است از پنیر های تک رنگ بهره ببرید. در نهایت این نکته را هم در نظر داشته باشید میزان پنیری که اضافه می کنید کاملا سلیقه ای است بنابراین شما با توجه به ذائقه خودتان می توانید مقداری را که در دستور گفته شده است را کمتر یا بیشتر کنید.

1- گوشت چرخ شده + پیاز رنده شده + فلفل سیاه + 1 قاشق چایخوری زردچوبه + نمک + 3 قاشق غذاخوری روغن مایع را در ظرف مناسب بریزد و خوب تفت دهید سپس رب را هم جداگانه تفت دهید و به آن اضافه کنید.

2- قارچ را در تابه ای جدا تفت دهید وقتی آب آن کشیده شد به گوشت اضافه کنید موقع تفت دادن قارچ باید حرارت تقریبا بالا باشد تا قارچ آب نیندازد.

3- فلفل دلمه ای را هم اضافه کنید اجازه دهید حدود 2 تا 3 دقیقه با حرارت ملایم بماند تا نرم گردد بعد ذرت پخته شده + نصف آویشن + ریحان خشک + پودر سیر + فلفل سفید را هم اضافه کنید در مرحله بعد 1 پیمانه آب اضافه کنید در ظرف را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد بعد از اینکه از روی حرارت برداشتید جعفری را اضافه کنید.

آبی که در این مرحله اضافه می کنید باعث می گردد در نهایت مواد گوشتی کمی آبکی باشد در نتیجه موقع سرو لازانیای نرم و لطیفی خواهید داشت.

برای تهیه سس سفید شیر سرد + آرد را با هم مخلوط کنید مواد را خوب هم بزنید سپس روی حرارت قرار دهید در این مرحله مواد را مدام هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد وقتی غلیظ شد کره را اضافه کنید بعد نمک را اضافه کنید از روی حرارت بردارید در نهایت خامه صبحانه را اضافه کنید و هم بزنید تا خامه گلوله نگردد.

کف ظرف مورد نظر را با کمی روغن جامد چرب کنید سپس از سس سفید یک لایه نازک کف ظرف بریزید این کار باعث می گردد لازانیا به کف ظرف نچسبد سپس ورقه های لازانیا را کف ظرف قرار دهید از مواد گوشتی روی آن بریزید البته زیاد نریزید، چون اگر زیاد بریزید موقع برش زدن بیرون می ریزد بعد 1 قاشق سس سفید و کمی پنیر پیتزا روی مواد بریزید.

به همین ترتیب تا آخر ادامه دهید ردیف آخر که ورقه های لازانیا را قرار دادید دیگر از مواد گوشتی نریزید بلکه فقط سس سفید + پنیر پیتزا بریزید روی سطح لازانیا را کاملا با سس و پنیر بپوشانید ابتدا باید سس بریزید سپس در آخرین لایه پنیر بریزید روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم شده است قرار دهید.

فر را از 15 دقیقه قبل روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد بعد از نیم ساعت کاغذ آلومینیومی را بردارید گریل فر را روشن کنید بقیه آویشن را روی آن بریزید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه بماند تا روی آن کاملا طلایی گردد.

بهتر است ترتیب قرار دریافت ورق های لازانیا در ظرف به صورت حصیری باشد؛ یعنی یک لایه ورقه لازانیا را به صورت عمودی داخل ظرف قرار داده و بعد از قرار دادن مواد روی آن، لایه بعدی را به صورت افقی روی مواد قرار دهید. این کار باعث می گردد موقع برش زدن مواد از لابه لای ورقه ها نریزد.

برای تهیه لازانیا لقمه ای باید مواد لازانیا را به ترتیب گفته شده آماده کنید بعد روی لازانیا مواد گوشتی + سس سفید + پنیر بریزید سپس آن را رول کنید و داخل ظرف بچینید وقتی تمام لقمه ها را آماده کردید و داخل ظرف قرار دادید در نهایت روی آن سس + پنیر بریزید.

همچنین می توانید دو عدد از ورقه های لازانیا را به صورت + روی هم قرار دهید در وسط ورقه ها مقداری سس بریزید و سپس مایع لازانیا را بر روی سس بریزید و روی آن پنیر بریزید بعد هم ورقه های لازانیا را روی هم جمع کنید در ظرف مورد نظر قرار دهید و روی آن سس + پنیر بریزید.

اگر خواستید لازانیا را به صورت لقمه ای درست کنید در حالت اول حجم مواد گوشتی بیشتر می گردد، اما در حالت دوم، چون دو تا ورق روی هم قرار می گیرد حجم مواد گوشتی کمتر می گردد بنابراین حالت اول خوشمزه تر است.

معمولا لازانیا را در ظرف های شیشه ای مستطیلی شکل که حدود 7-8 سانت گودی دارند طبخ می نمایند البته اگر ظرف های فرم دیگر هم داشتید می توانید لازانیا را در آن تهیه کنید، ولی دقت داشته باشید که برای بهتر شکل دریافت لایه ها، حتما ظرفی که استفاده می کنید گود باشد.

خیلی مواقع ممکن است شما تمام مراحل را طبق دستور پیش رفته باشید، اما باز هم لازانیای خوش طعم و خوشمزه ای نداشته باشید لذا در این قسمت سوالاتی که ممکن است در راستای تهیه لازانیا برای شما پیش بیاید را مطرح می کنیم:

برای اینکه لازانیامون خشک نگردد باید مواد گوشتی کمی آبکی و شل باشد همچنین سس سفید هم یاری می نماید که بافت لازانیا لطیف و نرم گردد.

برای اینکه لایه زیری خشک نگردد باید ابتدا کف ظرف را با روغن چرب کنید و یک لایه نازک از سس سفید را کف ظرف بریزید و بعد ورقه های لازانیا را در ظرف بچینید. همچنین موقع گذاشتن در فر هم با فویل روی ظرف رو بپوشانید با این کار ها مطمئن باشید هیج قسمتی از لازانیاتون خشک نمی گردد.

بعد از اینکه لازانیا را از فر خارج کردید، اجازه دهید حداقل 15 تا 20 دقیقه در دمای محیط بماند تا کمی خنک گردد به یاد داشته باشید که اگر لازانیا را داغ داغ برش بزنید لایه ها از هم وا می رود، چون پنیر آن خیلی شل است بعد از اینکه کمی از داغی بیفتد پنیر خودش رو می گیرد و برش ها شکیل تر خواهد بود. کلا همه غذا هایی که پنیر دارند برای سرو باید کمی در دمای محیط بمانند تا پنیر خودش را بگیرد.

لازانیا را می توانید با همان ظرفی که توی فر گذاشتید، سرو کنید. ولی بهتر است از قبل با چاقو برش زده باشید که برداشتن تکه هاش راحت تر باشد همچنین می توانید بعد از برش، تکه های مربعی لازانیا را از ظرف اصلی جدا کنید و توی دیس یا بشقاب های تک نفره سرو کنید.

لازانیا را خیلی راحت می توانید با همین مراحل در تابه های دو طرفه مستطیلی تهیه کنید فقط فرقش این است که روی آن طلایی نمی گردد اگر تابه دو طرفه هم نداشتید توی هر ظرفی حتی قابلمه هم می توانید تهیه کنید. به یاد داشته باشید که حرارت زیرش باید خیلی خیلی کم باشد البته به این نکته توجه داشته باشید که لازانیا در فر خوشمزه تر می گردد، چون پنیر آن طلایی می گردد.

منبع: فرارو

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 30 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 725

به "لازانیا قارچ و گوشت مجلسی و خوشمزه با سس سفید مخصوص در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لازانیا قارچ و گوشت مجلسی و خوشمزه با سس سفید مخصوص در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید