هرآنچه که باید راجع به گوش درد نوزاد بدانیم

به گزارش اخبار ورزشی، برای گوش درد نوزاد چه کنیم؟این سوال اغلب والدین است. اگر کودک شما بی علت داد و بیداد می نماید، بیش از حد معمول گریه می نماید، و در این میان گاهی هم دستش را سمت گوشش می برد، ممکن است دچار عفونت گوش شده باشد. طبق اعلام موسسه ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی از هر شش کودک، 5 کودک قبل از 3 سالگی حداقل یکبار به عفونت گوش مبتلا می گردد.

هرآنچه که باید راجع به گوش درد نوزاد بدانیم

علت گوش درد نوزاد

عفونت های گوش اغلب بدنبال سرماخوردگی اتفاق می افتند و معمولاً باکتری ها یا ویروس ها علت آن هستند. این عفونت باعث التهاب، ادم و تورم شیپور استاش می گردد. به این ترتیب لوله باریک می گردد و مایع در پشت پرده گوش تجمع می یابد و همین باعث ایجاد فشار و درد می گردد.

بچه ها نسبت به بزرگسالان، شیپور استاش کوتاهتر و باریک تری دارند. بعلاوه، این لوله در بچه ها افقی تر است، بنابراین احتمال انسداد و درد در بچه ها بیشتر است.

طبق نظر سازمان ملی بهداشت و درمان بچه ها، تقریباً 5 تا 10 درصد از بچه ها مبتلا به عفونت گوش دچار پارگی پرده گوش می شوند. پرده گوش معمولاً طی یک یا دو هفته بعد بهبود می یابد و بندرت باعث آسیب شنوایی دائمی در کودک می گردد.1

علایم گوش درد در نوزاد

علایم زیر نشان می دهند که نوزاد گوش درد طبیعی دارد و جای نگرانی نیست.
گریه و بی قراری نوزاد
گریه کردن و یکی از علت های بی خوابی نوزادان مخصوصا در شب از نشانه های گوش درد نوزاد است. اگر مادر نتوانست نوع گریه نوزاد خود را تشخیص دهد بهتر است از پزشکی مجرب یاری گرفت.
دست بردن به سمت گوش و چرخاندن سر
اگر نوزاد دچار گوش درد گردد، دستان خود را به هنگام بروز این ناراحتی، به سمت گوش های خود برده و یا سرش را به طرفین چرخانده و تکان می دهد.
تغییر رنگ مدفوع
همان طور که گفتیم مهم ترین و بارزترین نشانه گوش درد نوزادان سبز شدن رنگ مدفوع است و از این طریق می توان پی به علت گریه و ناراحتی نوزاد برد.
فشار دادن گوش های نوزاد
به هنگام گریه نوزاد، گوش های او را کمی فشار دهید اگر گریه وی بیشتر شد، تعیین می گردد که نوزاد گوش درد است.2

علایم گوش درد ناشی از عفونت

اگر گوش درد به خاطر عفونت، التهاب، عدم درمان سرماخوردگی نوزادان، نفوذ کردن آب به داخل گوش و… باشد، در این مواقع نیز نوزاد بی قرار شده و دستانش را به سمت گوش هایش می برد. گریه نوزاد به هنگام خواب شبانه و یا شیر نخوردن نوزاد و کم اشتها شدن وی از علل عفونت و درد گوش می باشد.

اگر عفونت شدید باشد، نوزاد تب نموده و ترشحات زرد و یا سفید رنگی که بوی بدی هم دارند، از گوش نوزاد خارج می شوند. اگر عفونت گوش نوزاد درمان نگردد منجر به سوراخ شدن پرده گوش شده و مسائل شنوایی برای نوزاد ایجاد می گردد.

برای پیشگیری از سرما خوردگی نوزاد و در نتیجه عفونت و گوش درد نوزاد, بهتر است که او را واکسینه کنید، از خوابیدن نوزاد به هنگام شیر خوردن جلوگیری کنید تا شیر به داخل گوش ریخته نگردد، نوزاد را از افراد و یا بچه ها سرما خورده دور نگه دارید.

برای درمان عفونت گوش، نوزاد را نزد پزشک ببرید.

اگر عفونت گوش شدید نباشد می توان با عسل آن را درمان کرد. اندازه کمی از عسل طبیعی را بر روی حرارت غیر مستقیم مثل بخار کتری قرار داده تا کمی نرم و روان گردد اما داغ نگردد. سپس نوزاد را به یک طرف بخوابانید و با استفاده از یک چوب کبریت اندازهی از عسل را بردارید.

چوب کبریت آغشته به عسل را در فاصله دو تا سه سانتی متر بالای گوش نگه دارید. سپس در همان فاصله فقط یک قطره از عسل را در سوراخ گوش نوزاد بریزید.

اجازه دهید نوزاد چند دقیقه ای در همان حالت بماند تا عسل کاملا وارد گوش گردد. در همین حین اطراف گوش نوزاد را به آرامی بمالید. این روش درمانی موجب تسکین گوش درد نوزاد شده و عفونت گوش و حتی تب وی هم بهبود می یابد.2

مراقبت های خانگی برای گوش درد نوزاد

پزشکان معمولا از والدین می خواهند که 2 تا 3 روز شدت علائم فرزندشان را تحت نظر داشته باشند. در حقیقت می خواهند به سیستم ایمنی کودک این فرصت را داده تا بتواند بدون یاری گرفتن از آنتی بیوتیک ها با مشکل خود مبارزه کند. در این زمان معمولأ برای کاهش درد نوزاد توصیه هایی به والدین می گردد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
1- از کمپرس آب گرم بهره ببرید
کیسه حاوی آب گرم را به آرامی بر روی گوش کودک قرار دهید. این کار یاری شایانی به کاهش درد نوزاد خواهد نمود.
2- مایعات بیشتری به فرزند خود بدهید
نوشیدن مایعات بیشتر فشار گوش میانی را کاهش خواهد داد و به کاهش درد گوش یاری بسیار زیادی خواهد نمود.
3- استفاده از داروهای مسکن
در نوزادان بالای 6 ماه ممکن است والدین از استامینوفین های مخصوص بچه ها برای کاهش درد و پایین آوردن تب استفاده نمایند. اما توجه کنید که قبل از دادن این داروها به نوزادان زیر 3 ماه حتما با پزشک مشورت کنید.3

چه زمانی برای گوش درد کودک باید به پزشک مراجعه کنیم؟

درد گوش یکی از افراد خانواده، موجب بی خوابی همه میگردد با این وجود، تمام درد های گوش به مراقبت فوری پزشکی احتیاج ندارند ؛ از آنتی بیوتیک ها برای فرزند خود استفاده نکنید ،تا زمانی که به وسیله یک پزشک معاینه گردد. درد گوش همواره از عفونت نیست و آنتی بیوتیک های غیر ضروری، می تواند مشکل را بدتر نمایند.

شما باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید، یا فرزندتان را به اتاق اورژانس ببرید، اگر:

سابقه آسیب زدن به گوش میانی وجود داشت باشد :کودک شما همان روز چیزی را در گوش خود فرو نموده باشد.

کودک از گرفتگی گردن شکایت کند و نتواند چانه و سینه اش را لمس کند:این نشانه ای از مننژیت است.

شما متوجه قرمزی، تورم یا حساسیت پوست و استخوان های پشت گوش شوید.

فرزند شما دارای درجه حرارت 104 درجه فارنهایت است، که پایین هم نمی آید و حتی با تیلنول کنترل نمی گردد.

درد گوش کودک شما ،ثابت است و آنها بسیار درد میکشند و یا می توانید بگویید چیزی به طور جدی اشتباه است.4

آیا مصرف آنتی بیوتیک برای بهبود گوش درد نوزاد لازم است؟

درمان گوش درد در نوزادان وبچه ها، به نوع و اندازه شدت آن بستگی دارد. پزشک ممکن است برای درمان بعضی از انواع گوش درد، نظیر ورم حاد گوش خارجی آنتی بیوتیک تجویز کند اما در کل به علت بعضی از عوارض ناخوشایند آنتی بیوتیک ها برای بچه ها معمولا تا حد ممکن از تجویز آن پرهیز می گردد.

خوشبختانه در بسیاری از موارد سیستم ایمنی بدن کودک بدون دریافت آنتی بیوتیک نیز قادر است با عفونت ها مبارزه کند و آن ها را از بین ببرد.

از جمله عوارض ناخوشایند مصرف آنتی بیوتیک در بچه ها می توان به اسهال، استفراغ و واکنش های آلرژیک اشاره نمود که در بعضی موارد می تواند برای کودک بسیار جدی و خطرناک باشد. 60 درصد بچه ها با گذشت 24 ساعت درد گوششان بهبود می یابد. با گذشت چند روز این اندازه به 80 تا 90 درصد می رسد.

اگر در طول این زمان درد فرزندتان کاهش پیدا نکرد یاعفونت او بدتر شد احتمالا پزشک برای درمان، آنتی بیوتیک تجویز خواهد نمود.2

پیشگیری از گوش درد نوزاد و عفونت گوش نوزاد

اگرچه عملا نمی توان از بسیاری از عفونت های گوش جلوگیری کرد، اما مواردی هست که می توانید برای کاهش ریسک ابتلای کودک خود بهره ببرید.
شیر دادن
در صورت امکان حداقل 6 تا 12 ماه کودک را با شیر مادر تغذیه کنید. آنتی بادی های موجود در شیر شما می تواند فرزندتان را از عفونت گوش و بسیاری از بیماری های دیگر محافظت کند.
حذف دود سیگار از محیط زندگی کودک
کودک خود را از قرار گرفتن در معرض دود دست دوم محافظت کنید. قرار گرفتن در معرض دود دست دوم علاوه بر افزایش احتمال عفونت، می تواند باعث ایجاد عفونت های شدیدتر گردد.
نگه داشتن صحیح بطری شیر در صورت تغذیه با شیر خشک
اگر کودک خود را با فرمولا تغذیه می کنید، موقع شیردادن شیرخوار را در حالت نیمه قائم نگه دارید تا شیر به داخل شیپور استاش برنگردد.
محیط سالم
در صورت امکان، از حضور کودک در محیطی که فرد بیمار یا دچار سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارد، خودداری کنید. اگر شما یا شخصی در خانواده شما بیمار است، بطور مکرر دستان خود را بشویید.
واکسیناسیون
مطمئن شوید که واکسیناسیون فرزند شما کامل باشد، خصوصا واکسن های آنفولانزا (از سن 6 ماهگی و بالاتر) و واکسن های پنوموکوکی.1

پینوشتها

1.www.limootop.com

2.www.niniban.com

3.www.honarehzendegi.com

4.www.namnak.com

منبع: راسخون
انتشار: 5 آذر 1400 بروزرسانی: 5 آذر 1400 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 1742

به "هرآنچه که باید راجع به گوش درد نوزاد بدانیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هرآنچه که باید راجع به گوش درد نوزاد بدانیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید