21 درمان خانگی سرفه
به گزارش اخبار ورزشی، سرفه یک واکنش طبیعی است که بدن ما برای بیرون راندن خلط یا مواد محرک از ریه ها از خود نشان می دهد. اما وقتی سرفه به شکل تکرار شونده و مزمن در بیاید بسیار آزاردهنده خواهد بود.
21 درمان خانگی سرفه
روش هایی برای درمان خانگی سرفه وجود دارد که به تسکین و بهبود سرفه های خشک و خلط دار شما یاری می نماید. روش هایی همانند استفاده از آویشن، عسل، پیاز، زنجبیل، سیر، زردچوبه، دستگاه بخور، فلفل، ماساژ قفسه سینه با روغن های گیاهی و ...
سرفه یک واکنش طبیعی است که بدن ما برای بیرون راندن خلط یا مواد محرک از ریه ها از خود نشان می دهد. اما وقتی سرفه به شکل تکرار شونده و مزمن در بیاید بسیار آزاردهنده خواهد بود.
سرفه ممکن است به دلیل سرماخوردگی، حساسیت، عفونت سینوسی، سیگار کشیدن یا آلودگی هوا و یا بازگشت اسید معده به مری ایجاد گردد. اولین راه درمان سرفه مراجعه به پزشک و یافتن دلیل اصلی و در نتیجه درمان متناسب با دلیل آن است. اما در خیلی از موارد می توان سرفه را با یاری راهکارهای خانگی تسکین داد.
روش های درمان خانگی سرفه
1- درمان سرفه با دمنوش آویشن
آویشن یکی از موثرترین گیاهان در درمان بیماری های تنفسی و عفونی بوده و استفاده از دمنوش آویشن شاید برترین درمان خانگی سرفه، مخصوصا سرفه های ناشی از برونشیت باشد.
برگ آویشن شامل ترکیباتی به نام فلانوئید است که التهاب ناشی از سرفه را کاهش می دهد و باعث آرامش عضله های گلو می گردد. دو قاشق برگ خشک یا تازه آویشن را با یک لیوان آب جوش دم نموده و پس از ده دقیقه میل کنید. می توانید به آن مقداری عسل و لیمو هم بیفزایید.
2- درمان خانگی سرفه با عسل
عسل هم به تنهایی و هم به صورت شربت با چای و لیمو به درمان سرفه یاری می نماید. یک قاشق غذاخوری عسل را آب گرم حل نموده و مقداری آب لیموترش به آن اضافه کنید. این روش یک از موثرترین درمان های خانگی برای توقف سریع سرفه است. عسل طبیعی و لیمو هریک خواص فوق العاده ای دارند و ترکیب آنان با هم در درمان سرماخوردگی، گلودرد و سرفه بسیار موثر است.
بعلاوه می توانید مقداری عسل را در شیر گرم حل نموده و میل کنید. بلافاصله بعد از مصرف شیر و عسل گرم احساس تسکین در سرفه های خود را حس خواهید کرد.
3- درمان سرفه با ماست پروبیوتیک
پروبیوتیک ها مستقیما بر روی سرفه اثر نمی گذارند، اما با تنظیم باکتریایی روده ها و ایجاد تعادل در سیستم گوارشی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و در عین اینکه احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می دهند، موجب کاهش حساسیت نسبت به گرده های گل ها هم شده و در نتیجه این موارد می تواند به درمان سرفه هم یاری کند. شیر و ماست غنی شده با لاکتوباسیلوس که در بازار موجودند و بعضی از میوه ها منبع پروبیوتیک هستند.
4- درمان خانگی سرفه با زردچوبه
زردچوبه ضد باکتری و ویروس است و با تسکین التهاب و درمان عفونت گلو و دستگاه تنفسی به درمان سرفه یاری می نماید. از زردچوبه به اشکال زیر می توان استفاده کرد:
شیر زردچوبه: مخلوط یک لیوان شیر گرم و دو قاشق چایخوری زردچوبه یکی از برترین روش های درمان خانگی سرفه است. این نوشیدنی را دوبار در روز میل کنید.
چای زردچوبه: یک قاشق غذاخوری زردچوبه را در 4 لیون آب جوش ریخته و خوب هم بزنید. بگذارید چند دقیقه دم بکشد و بعد مقداری آب لیمو و عسل به آن اضافه نمایید. این دمنوش را به طور منظم بهره ببرید تا سرفه اتان درمان گردد.
5- درمان سرفه با ساقه آناناس (بروملین)
آنزیم موجود در ریشه و میوه آناناس به درمان سرفه یاری نموده و موجب روان شدن مخاط گلو می گردد. بروملین بعلاوه التهاب و تورم را کاهش داده و با رفع مسائل سینوسی ناشی از حساسیت، سرفه های ناشی از آن را بهبود می بخشد. برای بهره بردن از خواص درمانی آناناس روزی سه مرتبه یک تکه آناناس میل نموده یا 100 گرم آب آناناس بنوشید.
توجه کنید که اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید، از مکمل های بروملین استفاده نکنید. بعلاوه دقت کنید که مصرف بروملین جذب آنتی بیوتیک را افزایش می دهد. پس در صورت استفاده از آموکسی سیلین، در خصوص مصرف مکمل بروملین با پزشک مشورت نمایید.
6- درمان سرفه با نعناع
نعناع یک گیاه درمانگر است. این گیاه مخاط گلو را نرم نموده و باعث تسکین و رفع گرفتگی آن می گردد. نعناع را می توانید به چند طریق مصرف کنید. یا آن را به صورت دمنوش نعناع بنوشید، یا با آبی که در آن سه چهار قطره روغن نعناع ریخته اید بخور دهید.
7- درمان گیاهی سرفه با گل ختمی
ریشه گل ختمی از قدیم یکی از درمان های گیاهی و خانگی سرفه بوده است. در واقع گل ختمی با ایجاد لعابی بر روی مخاط گلو آن را نرم نموده و التهابات را تسکین می دهد. دمنوش گل ختمی بعلاوه با خاصیت ضدعفونی کننده گی و ضد احتقان، باعث رفع مسائل دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی می گردد. بهتر است بچه ها ریشه این گیاه را مصرف نکنند. گل ختمی خشک شده را در یک فنجان آب داغ خیسانده و سه بار در روز میل کنید. این دمنوش خلط ها و موکوس های ریه را به آسانی خارج می نماید.
8- خواص زنجبیل در درمان سرفه
زنجبیل یک گیاه دارویی بسیار مفید برای درمان سرفه های خشک و سرماخوردگی است. زنجبیل خلط آور بوده و خارش پشت گلو را تسکین می بخشد. از زنجبیل به اشکال مختلف می توانید به اسم درمان خانگی سرفه بهره ببرید.
شربت زنجبیل و نعناع: سه قاشق غذا خوری زنجبیل خرد شده، با یک قاشق غذاخوری نعناع را در چهار لیوان آب بجوشانید. سپس صبر کنید قدری خنک گردد و به آن سه تا چهار قاشق عسل اضافه نموده و هم بزنید تا عسل حل گردد. این شربت را در یخچال نگهداری نموده و هر چندساعت یک بار مقداری از آن بنوشید.
معجون زنجبیل، عسل و لیمو: یک تکه زنجبیل را در آب بجوشانید تا جایی که عصاره آن در بیاید. سپس به آن آب لیمو ترش تازه و مقداری عسل اضافه کنید. این معجون علاوه بر تسکین گلو و سرفه، انرژی بخش هم است.
زنجبیل و دارچین: مقداری زنجبیل را له کنید و یا ریز خورد کنید و کمی پودر دارچین به آن اضافه نموده و سپس در یک فنجان آب داغ بریزید. در طول شبانه روز کم کم آن را میل کنید.
9- درمان سرفه با سوپ خوشمزه
سوپ مرغ، سوپ مغز قلم و دیگر سوپ هایی که با گوشت و مرغ درست می شوند، به نوعی برترین درمان خانگی سرفه محسوب می شوند، به خصوص برای سرفه های ناشی از عفونت های ویروسی. علاوه بر اینکه غلظت و گرمای سوپ سرفه را تسکین می دهد، بسیاری از سبزیجات و به خصوص ادویه های موجود در آن برای درمان سرماخوردگی و سرفه مفیدند.
10- درمان سرفه با پیاز
بخار پیاز برای کاهش سرفه به شدت تاثیرگذار است. از پیاز برای تهیه کردن شربت سرفه می توان استفاده کرد به این صورت که آب لیمو ترش تازه را با عسل و پیاز رنده شده درون یک قوری آب جوش ریخته و در قوری را بگذارید و حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد. بعد آن را صاف کنید و به فاصله هر یک ساعت یک قاشق غذاخوری از آن میل کنید.
11- درمان خانگی سرفه با سیر
روش استفاده از سیر برای درمان سرفه به این صورت است که دو حبه سیر را در باید در آب بجوشانید و یک قاشق پونه به آن اضافه کنید. بعد از آن که دمای مایع به دمای اتاق نزدیک شد مقداری عسل به آن اضافه نموده و بنوشید. در مجموع، استفاده از سیر در غذاها باعث کاهش مسائل تنفسی و گلو می گردد.
12- درمان گیاهی سرفه با میخک
کافی است میخک را با عسل مخلوط نموده و به مدت شب تا صبح در یخچال بگذارید. صبح میخک ها را جدا کنید و از عسل مقدار یک قاشق غذاخوری بخورید.
13- بخور یا حمام بخار
دوش آب داغ و استفاده از دستگاه بخور با مرطوب کردن هوا هم سرفه ناشی از سرماخوردگی و هم سرفه های حساسیتی را تسکین می دهد. البته از رطوبت بیش از مقدار اجتناب کنید و دقت کنید دستگاه بخور شما آلوده نباشد که در آن صورت خود منبعی برای فراوری باکتری خواهد بود.
برای بخور دادن می توانید آب را بجوشانید و در یک ظرف که عایق حرارت باشد بریزید. بهتر است چند قطره اسانس یا روغن های تسکین دهنده مثل روغن نعناع در آن بریزید. یک حوله بزرگ روی سر خود انداخته و صورت خود را روی ظرف آب داغ بگیرید و چندین دقیقه در آن حالت نفس عمیق بکشید.
بیشتر بدانید: تفاوت دستگاه بخور گرم و سرد چیست؟
14- درمان خانگی سرفه با فلفل
فلفل قرمز به دلیل داشتن طبع گرم درمان مفیدی برای سرفه و سرماخوردگی است. با یک قاشق چایخوری فلفل قرمز، یک قاشق غذاخوری عسل، دو قاشق غذاخوری آب، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک چهارم قاشق چایخوری زنجبیل پودر شده، یک نوشیدنی آماده نموده و آن را روزی دو بار میل کنید.
فلفل سیاه هم برای درمان سرفه های ناشی از تراکم مخاط و گرفتگی سینه مفید است. یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه را در 250 میلی لیتر آب گرم ریخته و ده دقیقه صبر کنید و برای اینکه مخاط تان نرم گردد، دوبار در روز از آن بنوشید.
15- استفاده از بادام در درمان سرفه
5 عدد بادام را به مدت زمان 8 ساعت خیسانده و خمیری نرم از آن تهیه کنید. پس از آن یک قاشق چایخوری کره اضافه نموده و سه بار در روز میل کنید.
16- درمان خانگی سرفه با آب هویج
هویج سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است. اضافه کردن هویج به سوپ برای درمان سرفه بسیار مفید بوده و آب هویج هم یک نوشیدنی خنک، تسکین دهنده، و شیرین است که التهاب ناشی از سرفه خشک را رفع می نماید.از 4 عدد هویج تازه آب هویج تهیه و با مقداری آب رقیق کنید. به منظور بهبود سریع سرفه، چهار بار در روز از آن بنوشید. بعلاوه می توانید یک قاشق چای خوری عسل هم در آب هویج حل کنید.
17- درمان سرفه با گلابی آب پز با دارچین
چند گلابی را بشویید و از درازا به دو قسمت برش بدهید سپس پودر دارچین روی آن ها بپاشید. پس از آن، یک ظرف میانه را تا نیمه با آب پر کنید و گلابی ها را درون آن بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی که پخته و نرم شوند به طوری که پوست آن ها به راحتی جدا گردد و سپس میل کنید.
18- بهبود سرفه با نوشیدن مایعات
با نوشیدن مایعات فراوان و به خصوص دمنوش های موثر گیاهی با حفظ مخاط سینوسی و رطوبت غشای مخاطی به تسکین سرفه و رفع خشکی گلو یاری می کنید.
19- غرغره آب نمک
غرغره کردن مقداری آب نمک به تسکین خراشیدگی گلو و سرفه های ناشی از آن یاری می نماید. نصف قاشق چای خوری نمک را در یک استکان آب جوش حل کنید و سپس محلول را غرغره نمایید.
20- ماساژ قفسه سینه و گلو با روغن های گیاهی
بهتر است به جای استفاده از کرم ها و پمادهای شیمیایی برای ماساژ قفسه سینه خود، از روغن های گیاهی مانند روغن مریم گلی، روغن اکالیپتوس، روغن نعناع و روغن زیتون بهره ببرید. به این صورت که آن را روی قفسه سینه و گلوی خود مالیده و به آرامی ماساژ دهید.
21- تکنیک آرام سرفه کردن
وقتی احساس کردید نزدیک است که سرفه کنید، خود را کنترل نموده و چند سرفه کوچک بکنید تا خلط ریه به بالای مجرای تنفسی حرکت نموده و بعد با یک سرفه شدید سعی کنید خلط را خارج کنید. در خصوص سرفه های حساسیتی و خشک هم اگر بتوانید سرفه خود را کنترل کنید می توانید از تشدید شدن سرفه ها جلوگیری کنید.
دقت کنید!
گاهی عطرها و مواد خوشبوکننده، گرده گیاهان یا موی حیوانات خانگی موجب حساسیت و ایجاد سرفه می شوند، پس نسبت به آن ها محتاط باشید و عواملی که ممکن است نسبت به آن حساسیت داشته باشید را بشناسید.
اگر سرفه، نفس کشیدن را برایتان سخت کرد یا همراه با لکه های خون بود، بدون معطلی به پزشک مراجعه کنید.
سیگار یکی از عوامل اصلی ایجاد سفره است. اکر سیگار می کشید با یاری روش های ترک سیگار به سلامتی خود یاری کنید.
اگر سیگاری هستید و دچار سرفه های مزمن شده اید حتما به پزشک مراجعه کنید.
اگر سرفه شما با تب بالای 38 درجه، لرز، از دست دادن آب بدن (ناشی از تعریق، اسهال یا استفراغ) و ضعف عمومی همراه بود، به پزشک مراجعه کنید.
سرفه های معمولی در بیشتر موارد ضرر خاصی ندارند، اما باید توجه کرد که سرفه های مزمن و مداوم ممکن است علایم بیماری های خطرناک و جدی باشند. ولی معمولا بیشتر سرفه ها با راه های طبیعی و بدون احتیاج به دارو بهبود می یابند. سرفه هم دارای انواع مختلفی است. یک نوع از آن دوره ای و کوتاه مدت بوده و دو تا سه هفته برای بهبودی زمان احتیاج دارد. این نوع از سرفه به سرعت آغاز می گردد و به تدریج کاهش پیدا می نماید و معمولا دلیل آن آنفولانزا، سرماخوردگی و یا عفونت سینوسی است. نوع دیگر آن سرفه های طولانی است که به مدت بیشتر از سه هفته تداوم دارد و دلیل آن آلرژی و یا بیماری های دیگر مجاری تنفسی است. در هر حالت روش های درمان خانگی سرفه برای شما مفید خواهد بود و البته در صورت لزوم حتما به پزشک مراجعه کنید.
منبع:سایت ستاره
منبع: راسخون