چرا میز کشوری صادرات صنایع دستی به اصفهان واگذار شد؟

به گزارش اخبار ورزشی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در مورد مباحث مطرح شده پیرامون چرایی واگذاری میز صادرات صنایع دستی کشور به اصفهان، توضیحاتی را اعلام کرد.

چرا میز کشوری صادرات صنایع دستی به اصفهان واگذار شد؟

به گزارش خبرنگاران، 13 شهریور ماه، جعفر جعفرصالحی با حضور در جلسه ای که به میزبانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان برگزارشده بود، خبر واگذاری میز کشوری صادرات صنایع دستی را به اصفهان خاطرنشان کرد و بلافاصله پس از این، سؤالاتی مبنی بر چرایی واگذاری این میز کشوری به اصفهان از سوی وزارت صمت، همچنین مباحثی مثل خطر ایالتی شدن، در نظر ندریافت آمایش سرزمینی و ... مطرح شد. فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران به این سؤالات پاسخ داده است:

میز کشوری صادرات صنایع دستی بر اساس چه رویکردی شکل گرفت؟ و چرا به اصفهان واگذار شد؟

یکی از اقدامات مهمی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال می گردد، بحث شکل گیری میز توسعه صادرات در حوزه های مختلف است و یکی از این حوزه ها نیز صنایع دستی است.

طبیعی است که با توجه به صندلی استان اصفهان در حوزه صنایع دستی، این استان به عنوان کانون اصلی فعالیت میز کشوری صادرات صنایع دستی انتخاب گردد تا فعالیت های کشوری را در این حوزه پیگیری و اجرایی کند. با توجه به امتیازی که به استان اصفهان در این حوزه داده شده، تعاملات خوبی بین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اتحادیه صنایع دستی و بخشی از NGO های فعال در حوزه تجارت صنایع دستی استان به وجود آمده است.

قرار است در این میز چه فعالیت هایی دنبال گردد؟

فعالیت اصلی میز صادرات و تجارت صنایع دستی این است که آنالیز ها و همفکری های لازم را میان دستگاه های مسئول، بخش خصوصی و صادرات نمایندگان صنایع دستی انجام بدهد و علاوه بر اینکه موانع و مسائل حوزه صادرات و تجارت صنایع دستی شناسایی در آن احصا و پیگیری خواهد شد، راهکارهای توسعه و تجارت صنایع دستی آنالیز، تعریف و تبیین می گردد و پیگیری های لازم نیز پیرامون آن انجام خواهد گرفت. درواقع می توان گفت که استان اصفهان کانون همفکری، مشورت و برنامه ریزی در حوزه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواهد شد.

هم اکنون تعاملات اولیه در این میز در مورد مکانیسم فعالیت های آینده آن، در حال اجرا است و قرار است که سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تمام ظرفیت ها و پتانسیل های موجود را با همکاری صادرنمایندگان و فعالین حوزه صنایع دستی آنالیز نمایند تا بتوانند بر اساس آن ظرفیتی که در استان و کشور در حوزه صنایع دستی کشور وجود دارد، از لحاظ فکری، برنامه ریزی نمایند و با شناخت مسائل حوزه صنایع دستی به یک جمع بندی رسیده و راهکارهای لازم را ارائه دهند. طبیعی است که اصفهان می تواند با استان های دیگر این تعامل و ارتباط را برقرار کند.

با توجه به اینکه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تازگی تبدیل به وزارتخانه شده است، چرا واگذاری این میز به استان اصفهان به وسیله وزارت صمت اجرا شده است؟

فعالیت وزارت صمت، در حوزه تجارت فرابخشی است و متولی حوزه تجارت در کشور وزارت صمت است، منتهی کاربری فعالیت ها و برنامه ریزی هایی که باید در میز کشوری صادرات و تجارت صنایع دستی صورت گیرد در حوزه وزارت میراث فرهنگی است و همکاران ما نیز پیگیر این مسائل هستند اما نکته ای که وجود دارد این است که در قالب قانون حمایت از هنرمندان صنایع دستی که مصوبه دولت و مجلس شورای اسلامی است و همچنین با تأکید برنامه ششم توسعه به این امر طبیعتاً تمرکز بیشتر بر فعالیت های حوزه صنایع دستی در وزارت میراث هم پیش بینی شده و امیدواریم که این وزارتخانه در بخش تجارت ورود جدی تری داشته باشد اما باید بپذیریم که در حال حاضر متولی اصلی حوزه تجارت وزارت صمت است.

این بحث از سوی سایر استان ها مطرح می گردد که آمایش سرزمینی دقیقی نسبت به واگذاری میز کشوری صنایع دستی به استان اصفهان صورت نگرفته است، در این رابطه چه شرحی دارید؟

معتقدم که صندلی استان اصفهان در حوزه صنایع دستی کشور احتیاج به تبیین و شرح ندارد و همه بر صحت این موضوع اذعان دارند که استان اصفهان نه تنها در صنایع دستی کشور بلکه در صنایع دستی دنیا هم صندلی ویژه ای دارد. طبیعی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یا صمت بر اساس این صندلی فعالیت این میز را به استان اصفهان بسپارد اما سپردن این میز به استان اصفهان به معنای نادیده دریافت ظرفیت ها و پتانسیل های استان های دیگر کشور در این حوزه نیست، بلکه به دنبال این هستیم که از توان استان اصفهان به عنوان استان پیشران در صنایع دستی برای ارتقا و توسعه صنایع دستی کشور استفاده کنیم.

استان اصفهان ازلحاظ تنوع و تعدد صنایع دستی، رتبه اول کشور را دارد و از مجموع 299 رشته صنایع دستی کشور، 199 رشته متعلق به استان اصفهان است. تعداد هنرمندان صنایع دستی شناسنامه دار استان اصفهان 40 هزار نفر است و از این لحاظ نیز رتبه اول کشوری را داراست و اگر بخواهیم تعداد هنرمندانی که در سازمان میراث فرهنگی شناسنامه ندارند به این عدد اضافه کنیم، به رقم قابل ملاحظه ای خواهیم رسید. ضمن اینکه نباید نادیده گرفت بنگاه های بزرگ تجارت صنایع دستی کشور که در سطح ملی فعالیت دارند در اصفهان مستقر هستند. این بنگاه ها و شرکت ها در بیش از 20 کشور دنیا نیز نمایندگی دارند و در زمینه تجارت دیجیتال صنایع دستی فعالیت های مهمی را انجام می دهد. بنابراین ازلحاظ آمایش سرزمینی نیز اصفهان دارای موقعیت ویژه ای برای دریافت این میز است.

عده ای خطر نگاه ایالتی به صنایع دستی را با واگذاری این میز کشوری به اصفهان گوشزد می نمایند، نگرانی آن ها به جاست؟

واژه ایالتی شدن واژه درستی نیست. در حوزه مهمی مثل صادرات و تجارت، تمرکززدایی در نظر گرفته شده و میزها بر اساس قابلیت های هر استان واگذار می گردد. بنابراین این حرکت ها که به سمت انتقال بخشی از فعالیت ها به سمت مرکز اجرا شده، تصمیم هوشمندانه ای بوده است. باید در نظر داشت که دو سوم رشته های صنایع دستی کشور در استان اصفهان فعالیت می نمایند و فکر نمی کنم استان های دیگر کشور به لحاظ تنوع صنایع دستی کشور چنین پوششی داشته باشند بنابراین بر فرض حتی اگر میز صادرات صنایع دستی به سمت ایالتی شدن هم برود جای نگرانی نیست چون استان اصفهان پوشش کاملی را در حوزه صنایع دستی کشور خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 242

به "چرا میز کشوری صادرات صنایع دستی به اصفهان واگذار شد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا میز کشوری صادرات صنایع دستی به اصفهان واگذار شد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید