11 خاصیت بخور صورت با گلاب که شاید ندانید
به گزارش اخبار ورزشی، داشتن پوست سالم و شاداب یکی از مهم ترین عوامل مشخص نماینده زیبایی است. از این رو مردم سعی می نمایند با روش های مختلف از پوست خود مراقبت نمایند و تا حد امکان جلوی بروز هر گونه مسئله ای را در آن بگیرند. یکی از روش های مراقبت از پوست که این روزها هواداران زیادی پیدا نموده است، بخور صورت با گلاب است.
تاریخچه استفاده از گلاب به هزاران سال پیش برمی گردد. این ماده نه تنها فواید زیادی برای سلامتی دارد، بلکه می تواند مسائل مختلف پوست را برطرف کند. به همین علت، برخی از افراد آن را به روتین پوستی خود اضافه می نمایند. در این مقاله از خبرنگاران مگ به آنالیز فواید بخور صورت با گلاب می پردازیم و نحوه انجام این کار را شرح می دهیم. با ما تا خاتمهی این مطلب همراه باشید.
فواید بخور صورت با گلاب چیست؟
حتما می دانید که استفاده از شوینده، مرطوب نماینده و ضدآفتاب مناسب از اصول اولیه مراقبت از پوست است. اما به غیر از این ها یک استراتژی ساده دیگر هم وجود دارد که این روزها توجه زیادی را به خود جلب نموده است. این استراتژی چیزی نیست جزء بخور صورت که می تواند همراه با مواد مختلف مثل گلاب انجام گردد. شواهد نشان می دهد که بخور دادن صورت با گلاب فواید زیر را نصیب شما می نماید.
1. گردش خون را بهبود می بخشد
حرارت ناشی از بخور باعث بهبود جریان خون می گردد و اکسیژن رسانی به سلول های پوست را افزایش می دهد. علاوه بر این، فراوری کلاژن و الاستین را در پوست تحریک می نماید. کلاژن و الاستین که 2 نوع پروتئین مهم هستند، به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست یاری نموده و از بروز چین وچروک در آن جلوگیری می نمایند.
2. pH پوست را تنظیم می نماید
pH پوست بین 4/1 تا 5/8 است. با این حال، عوامل استرس زای محیطی مثل آلاینده ها باعث تغییر pH طبیعی پوست می شوند و آن را مستعد خشکی، آکنه، قرمزی و سایر مسائل می نمایند. pH گلاب 4 تا 4/5 است. بنابراین می تواند به حفظ pH پوست در محدوده مناسب یاری کند.
3. سوزش پوست را تسکین می دهد
گلاب خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارد. از این رو می تواند جلوی سوزش و تحریک پوست را بگیرد. حتی برخی از مطالعات نشان داده اند که این ماده برای پوست های حساس مناسب است. با این حال، کسانی که پوست حساس دارند یا به روزاسه، اگزما و درماتیت سبورئیک مبتلا هستند باید قبل از بخور دادن صورت با پزشک مشورت نمایند. چون حرارت بخار آب ممکن است باعث بدتر شدن مسائل آن ها گردد.
4. قرمزی پوست را برطرف می نماید
از سایر فواید بخور صورت با گلاب می توان به برطرف قرمزی پوست اشاره نمود. گلاب به لطف خواص ضد التهابی شگفت انگیز خود به کاهش قرمزی ناشی از تحریک و التهاب پوست یاری می نماید. بعلاوه به علت داشتن خواص ضدباکتریایی می تواند باکتری هایی که باعث قرمزی می شوند را از بین ببرد.
5. به درمان آکنه یاری می نماید
مدت ها است که انسان به خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی گلاب پی برده است و از آن برای درمان آکنه استفاده می نماید. از سوی دیگر، بخار آب به باز شدن منافذ پوست و آزادسازی سبوم یاری می نماید. سبوم یک ماده روغنی است که به وسیله غدد چربی ترشح می گردد و اگر در منافذ پوست به دام بیفتد، باعث تجمع باکتری ها، التهاب و آکنه می گردد.
6. از استرس اکسیداتیو پیشگیری می نماید
گلاب حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی است که همگی می توانند از پوست صورت شما در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو ناشی از آن ها محافظت نمایند.
رادیکال های آزاد به سلول های سالم پوست آسیب می رسانند و باعث پیری زودرس آن می شوند. این ترکیبات مضر زمانی در پوست فراوری می شوند که در معرض عوامل خارجی مانند آلودگی، اشعه ماوراء بنفش خورشید و حتی برخی از پاک نماینده های خانگی قرار می گیرید.
7. از خواص ضدپیری برخوردار است
راز داشتن پوست صاف به حفظ رطوبت و تامین آنتی اکسیدان های مورد احتیاج آن مربوط می گردد. گلاب خاصیت مرطوب نمایندگی و آنتی اکسیدانی دارد و به همین علت یکی از اجزای محبوب روتین های ضدپیری است.
گلاب جلوی آسیب دیدگی سلول ها را می گیرد و چین وچروک های پوست را کاهش می دهد. بعلاوه به درمان زخم ها یاری می نماید و باعث کم رنگ شدن اسکارهایی می گردد که در بروز لکه های پیری نقش دارند.
8. در آبرسانی به پوست و حفظ رطوبت آن نقش دارد
بخار آب باعث آبرسانی پوست می گردد و آب مورد احتیاج سلول های آن را تامین می نماید. از سوی دیگر، گلاب باکتری های خوب را روی پوست افزایش می دهد و از پوست در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نماید. درنتیجه، نقش مهمی در حمایت از سد دفاعی پوست یا بیرونی ترین لایه آن دارد. هر چقدر سد دفاعی پوست سالم تر باشد، احتمال از دست رفتن رطوبت و خشک شدن بیش از پوست کمتر است.
9. باعث روشن تر شدن پوست می گردد
روشن شدن پوست یکی از بارزترین فواید پاکسازی صورت با بخور گلاب است. گلاب به علت ترکیبات مفیدی که دارد می تواند راه را برای داشتن یک پوست سالم تر و روشن تر هموار کند.
10. به جذب سایر محصولات به وسیله پوست یاری می نماید
بخور صورت با گلاب باعث عملکرد بهتر محصولات مراقبت از پوست می گردد. چون گرما و رطوبت ناشی از آن نفوذپذیری پوست را افزایش می دهد و آمادگی آن را برای پذیرش محصولات موضعی مختلف از جمله سرم ها و مرطوب نماینده ها بهبود می بخشد.
11. خلق و خو را بهبود می بخشد
از سایر فواید بخور با گلاب می توان به تقویت خلق و خو اشاره نمود. چرا که گلاب خاصیت ضداضطراب و ضدافسردگی دارد و باعث آرامش جسم و فکر می گردد. حتی برخی از افراد معتقدند که خواب آور است و روی کیفیت خواب تاثیر مثبت دارد.
بخور صورت با گلاب چه عوارضی دارد؟
اکنون که با خواص گلاب برای پوست آشنا شدید، بهتر است درباره عوارض بخور صورت با این ماده هم اطلاعات کسب کنید. به طور کلی، گلاب برای انواع پوست مفید است و به وسیله آن ها به خوبی تحمل می گردد. با این حال، ممکن است برای برخی از افراد گزینه مناسبی محسوب نگردد.
به عنوان مثال، استفاده از گلاب به کسانی که نسبت به بوی گل حساس هستند توصیه نمی گردد. علاوه بر این، افرادی که پوست خشک دارند باید بخور صورت با گلاب را در حد اعتدال انجام دهند. چون بخار بیش از حد می تواند چربی طبیعی پوست را از بین ببرد و باعث خشکی و سوزش آن گردد.
اگر پوست حساسی دارید یا به یک بیماری پوستی مبتلا هستید، لازم است قبل از امتحان کردن بخور صورت با گلاب با پزشک مشورت کنید. این توصیه در خصوص استفاده موضعی از گلاب هم صدق می نماید. چون تماس این ماده با پوست ممکن است به واکنش آلرژیک منجر گردد.
اگر نمی دانید که به گلاب حساسیت دارید یا خیر، ابتدا پچ تست انجام دهید؛ یعنی اندازه کمی از گلاب را روی قسمت داخلی آرنج بمالید و واکنش پوست تان را بعد از 24 ساعت آنالیز کنید. چنانچه علائم واکنش آلرژیک مثل سوزش یا خارش را تجربه کردید، از گلاب استفاده نکنید.
بخور صورت با گلاب چگونه است ؟
اگر ساده ترین روش بخور صورت با گلاب را می خواهید، توصیه می کنیم مراحل زیر را طی کنید:
- صورت خود را با یک شوینده مناسب بشویید و با یک حوله نرم خشک کنید. پوست شما باید عاری از هر گونه آلودگی یا چربی باشد.
- یک ظرف مناسب را با آب تمیز پر کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش آید.
- چند قاشق گلاب به آب اضافه کنید و آن را هم بزنید.
- ظرف مورد نظر را از روی حرارت بردارید و در یک مکان مناسب قرار دهید. هرگز زمانی که ظرف روی گاز واقع شده است، صورت خود را مقابل آن نگه ندارید.
- یک حوله تمیز و بزرگ را روی سر خود بیندازید. کمی خم شوید و صورت تان را در فاصله مناسب با ظرف نگه دارید، به طوری که بخار آب باعث سوختگی پوست شما نگردد یا آن را تحریک نکند.
- 10 دقیقه در این حالت بمانید. سپس حوله را از روی سر بردارید.
- به صورت تان تونر بزنید. تونر به بسته شدن منافذ پوست یاری می نماید و اجازه نمی دهد آلودگی ها دوباره به داخل آن ها نفوذ نمایند. اگر تونر ندارید، صورت خود را با آب خنک بشویید.
- در خاتمه روی صورت خود مرطوب نماینده بزنید. به یاد داشته باشید که مرطوب نماینده انتخابی شما باید با نوع پوست تان مطابقت داشته باشد.
پاسخ به چند سوال رایج درباره بخور صورت با گلاب
1. آیا بخور صورت با گلاب لازم است؟
خیر. ضرورتی در انجام این کار وجود ندارد. اما اگر پوست تان به بخور واکنش مثبت نشان می دهد، می توانید آن را به روتین خود اضافه کنید.
2. آیا می توانم هر روز صورت خود را بخور دهم؟
به طور کلی، انجام این کار به طور روزانه توصیه نمی گردد. تعداد دفعات بخور صورت به نوع پوست بستگی دارد. کسانی که پوست چرب دارند احتمالا از بخور صورت سود بیشتری می برند. بنابراین می توانند آن را 2 تا سه بار در هفته انجام دهند. اما افراد با پوست خشک بهتر است بخور صورت را به حداکثر یک بار در هفته محدود نمایند.
3. هر بار چند دقیقه صورت خود را بخور دهم؟
شما می توانید صورت خود را هر بار به مدت 10 دقیقه بخور دهید. اما مراقب واکنش پوست تان باشید. اگر بعد از 10 دقیقه بخور احساس خوبی دارید، این مدت زمان را حفظ کنید. اما اگر متوجه سوزش یا قرمزی پوست خود شدید، مدت زمان بخور را کاهش دهید یا دیگر آن را امتحان نکنید.
کلام پایانی
گلاب خاصیت ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی دارد. به همین علت، بخور صورت با این ماده باعث پاکسازی پوست می گردد و به برطرف علائم پیری زودرس یاری می نماید. با این حال، کسانی که پوست حساس دارند یا از مسائل مزمن پوستی مثل اگزما رنج می برند، باید قبل از بخور صورت با گلاب حتما با متخصص پوست درباره مزایا و عوارض احتمالی آن صحبت نمایند.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منابع: femina, realsimple, webmd, health.clevelandclinic
منبع: دیجیکالا مگ