خبرنگاران بعضی جایگاههای توزیع سوخت خوزستان بنزین غیر استاندارد ارایه می نمایند

به گزارش اخبار ورزشی، اهواز - خبرنگاران - جانشین استاندار خوزستان در کارگروه کاهش آلودگی هوا، نسبت به توزیع سوخت غیراستاندارد هشدار داد و گفت: میزان گوگرد در بعضی صندلی های بنزین استان تا بیش از 10 برابر استاندارد گزارش شده است.

خبرنگاران بعضی جایگاههای توزیع سوخت خوزستان بنزین غیر استاندارد ارایه می نمایند

به گزارش خبرنگاران کارگروه کاهش آلودگی هوای خوزستان شامگاه چهارشنبه در سالن جلسات اداره کل بحران استانداری، برای آنالیز عوامل آلایندگی هوای استان در ماه های اخیر تشکیل شد. در این نشست علاوه بر آنالیز شرایط کیفیت سوخت در استان، شرایط صنایع آلاینده همچون شرکت نیشکر، شرکت فولاد خوزستان و شرکت کربن آنالیز و شروع طرح L.E.Z در اهواز در راستای قانون هوای پاک نیز اعلام شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان در این نشست، نتایج نمونه گیری های بنزین از صندلی های سوخت را نگران نماینده دانست و گفت: میزان گوگرد در بنزین بعضی صندلی های نمونه برداری شده تا بیش از 10 برابر استاندارد است که این مساله هشداری برای همه ماست.

فاضل عبیات اضافه نمود: بر اساس گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست، کیفیت نامناسب سوخت سهم بسزایی در آلودگی هوای اهواز دارد و پایش و نظارت این حوزه باید بیشتر گردد.

ضرب الاجل 2 هفته ای کارخانه کربن

وی همچنین با معین مهلت 2 هفته ای برای معین تکلیف جابجایی کارخانه کربن اهواز، گفت: درصورت عدم تصمیم گیری و معین تکلیف در مهلت مقرر، پلمب این کارخانه در دستورکار قرار می گیرد.

عبیات اضافه نمود: جابجایی شرکت کربن اهواز در دی ماه سال 98 بر اساس قانون هوای پاک مصوب شده بود و این شرکت وقت کافی برای آنالیز گزینه های جایگزین داشته است.

وی از گزارش مدیر کارخانه کربن اهواز انتقاد کرد و گفت: برخورد مجموعه این شرکت با کارگروه کاهش آلودگی هوای استان قابل قبول نیست، براساس قانون، صنعتی که از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست به عنوان آلاینده معرفی می گردد باید تکلیف خود را روشن و برنامه دقیق برای جابجایی اعلام کند.

عبیات با بیان اینکه در زمینه آلودگی هوا با کسی تعارف نداریم، اضافه نمود: اشتغال 300 نفر در این شرکت دلیلی برای تداوم کار یک صنعت آلاینده به شمار نمی آید زیرا سلامتی شاغلان و شهفرایندان اهواز برای ما مهمتر است.

شروع جریمه خودروهای فاقد معاینه فنی

معاون استاندار خوزستان با اشاره به شروع اجرای طرح L.E.Z در اهواز گفت: این طرح از ابتدای بهمن در مرکز شهر اهواز شروع شده و خودروهای فاقد معاینه فنی مشمول جریمه هستند.

وی اضافه نمود: بر اساس ابلاغیه وزارت کشور این طرح باید در همه کلانشهرها اجرا گردد، بر همین اساس از ابتدای سال آینده همه دوربین های ترافیکی شهر اهواز فعال شده و خودروهای فاقد معاینه فنی در صورت تردد در سطح شهر، جریمه می شوند.

عبیات اضافه نمود: در صورت اتمام سیاهه انتشار آلودگی هوا و معین سهم هر کدام از آلاینده ها، می توان در شورای ترافیک تصمیمات بهتری اتخاذ کرد.

وی تاکید نمود: برنامه فولاد برای کاهش آلودگی هوا نوید بخش بوده اما این شرکت باید برای روستاهای اطراف که تحت تاثیر آلودگی ها هستند نیز تصمیم گیری و به مسئولیت اجتماعی خود درباره آنها عمل کند.

عبیات با انتقاد از غیبت همه مدیران دستگاه های اجرایی عضو این جلسه، گفت: یکی از معیارهای ارزیابی مدیران حضور در جلسات کارگروه آلودگی هوا است لذا مدیران غایب علاوه بر تذکر کتبی در ارزیابی آنها قید می گردد.

همسایه های غبارگرفته فولاد

دبیر کارگروه کاهش آلودگی هوای خوزستان همچنین در این نشست، با اشاره به افزایش آلودگی هوا ناشی از فعالیت شرکت فولاد خوزستان در ماه های اخیر، گفت: شکایات و اعتراضات مردمی متعددی در زمینه آلودگی شرکت فولاد به دلیل پراکنش غبار در منازل مسکونی شهر اهواز اعلام شده است.

محمدجواد اشرفی اضافه نمود: علت افزایش آلودگی در ماه های اخیر برای ما مبهم بوده و گفته می گردد که این کارخانه فیلترهای خود را شب هنگام خاموش می نماید، اگر چه کارشناسان می گویند این کار صرفه مالی ندارد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به توسعه نامناسب شهر اهواز و مجاورت مناطق مسکونی با صنایع، اضافه نمود: عمده اعتراضات نسبت به شرکت فولاد خوزستان از مناطق مسکونی اطراف این شرکت اعم از باهنر، زیباشهر، کوی نبوت و... بوده است.

اشرفی درباره ضعف های اساسی شرکت فولاد در زمینه آلودگی هوا، گفت: حرکت نوار نقالات، برش خرسک ها و مدیریت واحد انباشت و جلوگیری از پراکنش سنگ آهن، از مسائل این شرکت هستند که قرار بوده سال ها پیش برطرف شوند، این در حالی است که تنها در صورت تحقق طرح واحد انباشت، می توان مدیریت غبارها را 40 درصد افزایش داد.

وی خواهان تجهیز ایستگاه های پایش هوای شرکت فولاد به سنجش غبار با اندازه 2.5 میکرون (PM2.5) شد و گفت: ایستگاه های پایش هوا که در این شرکت نصب شده اند، فقط غبار با اندازه 10 میکرون (PM10) را اندازه گیری می نمایند، در حالیکه مشکل اصلی ما با غبار با اندازه 2.5 میکرون است.

اشرفی با بیان اینکه ساخت و تجهیز یک ایستگاه پایش هوا در منطقه باهنر جزو تعهدات این شرکت بوده توسعه فضای سبز اطراف این شرکت را مناسب ارزیابی کرد و اضافه نمود: این شرکت متعهد و علاقه مند بوده که زمین های خالی اطراف این شرکت را به فضای سبز تبدیل کند و توافقاتی نیز برای واگذاری 100 هکتار زمین انجام شده است.

وی با اشاره به مصوبه جابجایی شرکت کربن اهواز بر اساس قانون هوای پاک، گفت: ماهیت کارخانه کربن فراوری دوده است که این مساله شکایات و نارضایتی ساکنان اطراف این کارخانه را به دنبال دارد.

وی اضافه نمود: شرکت های فولاد و کربن نسبت به دهه 70 که شرایط بسیار حادی داشتند، در شرایط بهتری هستند، در آن دوره شرکت کربن یک بار به دلیل آلودگی پلمب شد.

اشرفی یکی از مسائل آلودگی هوا در ماه های گذشته را استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه رامین مطرح نمود.

بنزین غیراستاندارد در اهواز

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین با انتقاد از کیفیت سوخت در استان، گفت: یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای اهواز در ماه های گذشته استاندارد نبودن سوخت مصرفی بوده است که انتظار داریم با توجه به شرایط خوزستان، سوخت استاندارد تامین گردد.

وی با بیان اینکه پایش ها بالا بودن میزان گوگرد در سوخت عرضه شده را نشان می دهد، اضافه نمود: بعضی مراکز عرضه سوخت استان به صورت اتفاقی سنجش و نمونه گیری شده که میزان گوگرد در همه این نمونه ها بیش از حدمجاز و بین 2 تا 12 برابر استاندارد بوده است.

اشرفی با اشاره به اینکه در بیشتر صندلی های سوخت اهواز بنزین معمولی توزیع می گردد، اضافه نمود: با توجه به توقف سه چهار ماهه عرضه در پالایشگاه آبادان، بنزین یورو4 برای اهواز از اراک تامین می گردد.

وی اضافه نمود: در حالی که در اهواز هنوز بنزین با استاندارد یورو4 توزیع نمی گردد، اما اکنون مصرف بنزین یورو4 منسوخ شده و در اروپا استاندارد یورو5 و ژاپن استاندارد یورو6 را مبنا قرار داده است.

خلف وعده نیشکر

اشرفی با اشاره به آلودگی هوای اهواز به دلیل سوزاندن مزارع نیشکر در یک هفته اخیر، گفت: آتش سوزی مزارع نیشکر در چند روز گذشته شهر اهواز را درگیر نموده و خاکستر ناشی از آن در منازل منتشر شده است.

وی اضافه نمود: شرکت نیشکر در سال 95 متعهد شده بود که سالانه 35 درصد برداشت سبز خود را افزایش دهد اما در سال های 98 و 99 به دلیل درگیری شرکت با سیل و کرونا این تعهد عملی نشده است.

اشرفی اضافه نمود: در حال حاضر حدود 30 درصد برداشت سبز و 70 درصد برداشت سیاه در مزارع شرکت توسعه نیشکر صورت می گیرد، این در حالی است که بر اساس توافق ها مقرر بود که برداشت سبز با افزایش 10 درصدی به 40 درصد برسد.

وی توضیح داد: با توجه به محدودیت های فنی برای برداشت سبز، قرار بود سوزاندن مزارع به ویژه در قسمت هایی که نزدیک منازل مسکونی است با هماهنگی انجام گردد، اما این تکلیف انجام نشد و پیش بینی غلطی نیز از جهت باد شده بود.

اشرفی درباره نحوه تصمیم گیری در شرایط اضطرار آلودگی هوا، گفت: هوای اهواز دارای نوعی آلودگی زمینه ای است که احتمالا بدن ما با آن آداپته شده (وفق یافته) است، زنجیره اطلاعات ما برای تصمیم گیری در شرایط اضطرار آلودگی هوا کامل نیست و علوم پزشکی باید درباره افزایش میزان مراجعات در شرایط ناسالم هوا مطالعاتی انجام دهد.

وی با بیان اینکه هیچکدام از مدیران دستگاه ها و صنایع در جلسه کارگروه حاضر نشده اند، اضافه نمود: هیچ کاری مهمتر از بهبود کیفیت سکونتگاه های انسانی نیست و انتظار است که دستگاه های اجرایی موضوع سلامت مردم را وظیفه خود بدانند.

دوباره وارونگی

مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز در این نشست گفت: از روز دوشنبه تا آدینه هفته آینده با وقوع پایداری هوا و غلظت آلاینده ها در اهواز افزایش می یابد.

محمد سبزه زاری اضافه نمود: از فردا (آدینه) بارش قابل ملاحظه ای در بعضی مناطق استان داریم که در ارتفاعات به شکل برف خواهد بود.

به گفته وی، روزهای پنجشنبه و آدینه نیز احتمال وقوع گرد و غبار محلی در پی وزش باد وجود دارد که وزش این بادها می تواند امتحان خوبی برای میزان تاثیرگذاری باران های سال جاری باشد.

افزایش آلودگی فولادی

مدیر بهداشت، درمان، ایمنی و محیط زیست شرکت فولاد خوزستان نیز انتشار غبار را مهمترین آلودگی این شرکت دانست و افزایش هفت تا هشت درصدی آلودگی هوا ناشی از فعالیت این شرکت را تایید کرد.

مسعود توکل فرد خاموش کردن شبانه فیلترها را رد کرد و اضافه نمود: به نظر می آید این افزایش ناشی از همه گیری کرونا و کاهش ظرفیت کارکنان در ماه های اخیر باشد.

وی همچنین گفت: ظرفیت غبارگیری در واحدهای فولادسازی این شرکت حدود سه برابر شده و از 2.4 میلیون به هفت میلیون مترمکعب در ساعت افزایش یافته است.

توکل فرد اضافه نمود: شرکت فولاد خوزستان از نظر استانداردهای زیست محیطی هنوز به شرایط مطلوب نرسیده و در این زمینه ادعایی ندارد، اما فرایند فعالیت های زیست محیطی آن بهبود یافته است.

وی اضافه نمود: ظرفیت فراوری این شرکت نسبت به پارسال 44 درصد افزایش یافته، این در حالی است که انتشار غبار 56 درصد کمتر شده است.

توکل فرد با بیان اینکه شرکت فولاد به دلیل استفاده از گاز طبیعی مسئله ای از نظر غلظت آلاینده های گازی ندارد، گفت: فضای سبز ایجاد شده توسط این شرکت نیز با 500 هکتار ، پنج برابر حد استاندارد فضای سبز در صنایع است.

توقف مازوت سوزی

سرپرست اداره ایمنی، بهداشت و محیط زیست نیروگاه رامین نیز در این نشست با بیان اینکه مازوت سوزی در نیروگاه رامین از بهمن ماه متوقف شده است، گفت: با توجه به افزایش سهمیه بنزین، دیگر الزامی به سوزاندن مازوت نداریم.

ویدا صادقی دهکردی اضافه نمود: از چهارم بهمن سهمیه گاز نیروگاه به میزان هفت میلیون مترمکعب افزایش یافته و هر چهار واحد فعال باید گازسوز شوند.

وی اضافه نمود: در دی ماه بنا به الزامات ابلاغ شده، محدودیت تامین گاز مصرفی و لزوم فراوری برق، نیروگاه رامین مجبور به استفاده از سوخت مازوت به مدت 18 روز در یکی از واحدهای خود شد.

صادقی دهکردی اضافه نمود: در دی ماه چهار واحد از 6 واحد این نیروگاه فعال بود، از سوی دیگر فقط در واحدهای 3 تا 6 امکان مازوت سوزی وجود دارد.

وی با بیان اینکه سوخت مازوت باعث آسیب به واحدهای نیروگاهی و خروج آنها از مدار می گردد، ادامه داد: سیاست گذاری ها در این نیروگاه تغییر یافته و از دولتی به پیمانکاری تبدیل شده، اکنون ما در نیروگاه رامین پیمانکار هستیم که قرارداد فروش انرژی با مالک نیروگاه منعقد شده و تمام تصمیم گیری ها توسط مالک صورت می گیرد و در صورت خروج واحدها از مدار جریمه می شویم.

منبع: ایرنا
انتشار: 10 اسفند 1399 بروزرسانی: 10 اسفند 1399 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 1334

به "خبرنگاران بعضی جایگاههای توزیع سوخت خوزستان بنزین غیر استاندارد ارایه می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران بعضی جایگاههای توزیع سوخت خوزستان بنزین غیر استاندارد ارایه می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید