خبرنگاران کاهش شیب تند گرایش به رشته علوم تجربی در اصفهان

به گزارش اخبار ورزشی، اصفهان- خبرنگاران- گرایش دانش آموزان در انتخاب رشته علوم تجربی برای ورود به پایه دهم تحصیلی، برای سال ها به دغدغه ای برای مسئولان دستگاه تعلیم و تربیت تبدیل شده بود که با مطلع سازی در مدارس متوسطه اصفهان تا حدودی کاهش یافته است.

خبرنگاران کاهش شیب تند گرایش به رشته علوم تجربی در اصفهان

بسیاری از دانش آموزان از سال های گذشته تا به امروز خواسته یا ناخواسته و یا با فشارخانواده و یا مشاوره تحصیلی غلط اولین انتخاب خود را برای ادامه تحصیل در دوره متوسطه دوم، رشته علوم تجربی می دانستند.

یک دانش آموز پایه دهم در اصفهان که پس از فراز و نشیب های بسیار از انتخاب رشته تجربی منصرف و رشته علوم انسانی را انتخاب نموده بود، گفت: رشته تجربی بین دانش آموزان رشته تجربی صندلی خاصی دارد زیرا بسیاری از مشاغل اجتماعی از این رشته بیرون می آید.

پرستو اسکندری در گفت و گو با خبرنگاران اضافه نمود: من با وجود بی میلی به رشته تجربی ولی به دلیل تبلیغات بسیار بین دوستان و آشنایان برای تحصیل در این رشته تا روزهای آخر انتخاب رشته بسیار مردد و مصمم برای انتخاب تجربی بودم.

وی با توجه به تغییر تصمیم خود برای تحصیل در رشته تجربی و براساس آنالیز دروس رشته تجربی و سنگین بودن آن گفت: در نهایت با آنالیز علایق خود به رشته ادبیات تصمیم گرفتم بر این انتخاب نادرست اصرار نورزم و به رشته علوم انسانی روی آوردم.

دانش آموز پایه دهمی دیگری در گفت و گو با خبرنگاران با برشمردن علت گرایش دانش آموزان به رشته تجربی گفت: مشاوره های مصنوعی و غیرواقعی درخصوص تبلیغ رشته های مختلف به جز تجربی تاثیری عکس روز دانش آموزان دارد و آنها را بیشتر به سمت انتخاب این رشته می کشاند.

پارسا طاهری در گفت و گو با خبرنگاران اضافه نمود: از سویی بسیاری از دانش آموزان از همان دوران کودکی زمانی که باید از شغل مورد علاقه خود حرفی می زدند با بردن نام پزشک بسیار تشویق می شدند و همین مهم سنگ بنای تحصیل امروز آنها را می گذارد.

وی که در رشته ریاضی مشغول به تحصیل است گفت: واقعیت آن است که نباید در انتخاب رشته تحصیلی به صرف دسته بندی و صفت گذاشتن خوب و بد روی آنها اقدام گردد بلکه باید براساس فرمول هدایت تحصیلی میزان موفقیت دانش آموز را در دروس انتخابی آن رشته سنجید.

دانش آموز پایه دهمی دیگری که مشغول به تحصیل در رشته علوم تجربی است به خبرنگار خبرنگاران گفت: با وجود شنیدن این جمله که قبولی دانشگاه برای رشته های تجربی مشکل است ولی براساس تمایل و موفقیت خود در دروس علوم و ریاضی سه سال اول متوسطه، رشته علوم تجربی را انتخاب کردم.

مائده شفیعی در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران اضافه نمود: اگر دانش آموزان پایه نهم بدون علاقه رشته تجربی را انتخاب نمایند به لحاظ سنگین بودن محتوای دروس آن با مشکل روبرو خواهند شد.

نقش خانواده ها در گرایش دانش آموزان به رشته های تحصیلی بسیار پررنگ است

مدیر یک واحد آموزشی متوسطه اول در اصفهان گفت: با وجود اینکه در مدرسه از همان اول سال مشاور تحصیلی وجود دارد و آماده هدایت به دانش آموزان پایه نهم تحصیلی برای انتخاب رشته است ولی نقش خانواده ها در گرایش فرزندانشان به رشته های مورد علاقه آنها بسیار پررنگ است.

حسین علایی در گفت و گو با خبرنگاران اضافه نمود: این درحالیست که برمبنای فرم هدایت تحصیلی که فرآیند آن از پایه هفتم دوره اول متوسطه شروع می گردد و در پایه نهم به نتیجه می رسد می توان بصورت علمی و دقیق میزان موفقیت دانش آموز را در رشته های تحصیلی ارزیابی کرد.

وی ادامه داد: 65 درصد این فرایند مربوط به آنالیز های مشاوره ای شامل نظرهای دبیران دروس (10 امتیاز)، دانش آموزان (10 امتیاز)، والدین (پنج امتیاز)، نتایج آزمون های مشاوره ای توانایی و رغبت(هر کدام 15 امتیاز) و نظر مشاور(10امتیاز) و 35درصد مربوط به عملکرد تحصیلی دانش آموزان است.

این مدیر مدرسه پسرانه با اشاره به اینکه خانواده ها به دلیل نگرانی از اشتغال و آینده فرزندانشان، زمینه تحصیل و گرایش دانش آموزان به رشته تجربی را فراهم می نمایند، گفت: این موضوع سبب شده است تا در جامعه ذهنیتی شکل بگیرد که فارغ التحصیلان رشته ریاضی یا علوم انسانی عاقبت خوبی ندارند و نمی توانند وارد بازار کار شوند.

وی به خانواده ها توصیه کرد که با توجه به تنوع رشته های تحصیلی برای متوسطه دوم سعی نمایند براساس فرم هدایت تحصیلی و با مشورت مشاور مدرسه، آینده تحصیلی فرزند خود را مشخص نمایند.

علایی به استعداد بالای بسیاری از دانش آموزان به ویژه پسران در رشته ریاضی و همچنین فنی و حرفه ای اشاره نمود و گفت: نباید فراموش کرد که در هر رشته تحصیلی همت و پشتکار لازمه کار است و به خودی خود تحصیل در یک رشته موجب موفقیت نمی گردد.

37.7 درصد دانش آموزان استان اصفهان در رشته علوم تجربی مشغول به تحصیل هستند

رییس اداره متوسطه اول و دوم نظری اداره کل آموزش و پرورش اصفهان گفت: براساس آخرین آمار دریافت شده از مجموع 61 هزار و 205 دانش آموز رشته نظری، اکنون 37.7 درصد دانش آموزان استان در رشته علوم تجربی تحصیل می نمایند که نسبت به سال های قبل شیب گرایش به این رشته کنترل شده است.

حسین نادیان در گفت و گو با خبرنگاران اضافه نمود: همچنین 41.3 درصد در رشته علوم انسانی، 20 درصد در رشته ریاضی فیزیک و یک درصد در رشته علوم و معارف اسلامی در 650 واحد آموزشی در استان به تحصیل مشغولند.

وی ادامه داد: در راستای سیاست های کلی نظام تعلیم و تربیت بر مبنای کاهش تمایل دانش آموزان در رشته علوم تجربی، با کوشش معلمان، مدیران و هماهنگی خانواده و مدرسه سال جاری گرایش دانش آموزان در استان به رشته تجربی نسبت به سال های قبل کاهش یافته است.

رییس اداره متوسطه اول و دوم نظری اداره کل آموزش و پرورش اصفهان تاکید نمود: ورود ناآگاهانه دانش آموزان از پایه نهم به رشته تجربی، افت تحصیلی آنها را در متوسطه دوم موجب می گردد.

وی علت افت تحصیلی دانش آموزان را در انتخاب ناآگاهانه و احساسی به رشته تجربی، ناتوانی در درک و فهم حجم بالای دروس این رشته مطرح کرد و گفت: بسیاری از این دانش آموزان در امتحانات نهایی پایه دوازدهم با مشکل و افت تحصیلی شدید روبرو می شوند.

نادیان تمرکز این دانش آموزان صرف قبولی در کنکور و پذیرش در رشته های پزشکی است که بسیاری از آنها به نمرات سال آخر تحصیل بی توجهی می نمایند و تمام تمرکز را برای آزمون سراسری می گذارند.

وی انتخاب درست مشاور تحصیلی را بسیار مهم و موثر دانست و گفت: بعضی از این مشاوران که از بیرون بدنه آموزش و پرورش هستند مسیری اشتباه را برای ادامه تحصیل در دوره متوسطه دوم برای آنها پیشنهاد و انتخاب می نمایند.

این مسوول توضیح داد: از سویی فشار خانواده ها و نقش آنها در تحمیل علاقه خود به تحصیل دانش آموز نیز بسیار مهم و در سرنوشت آنها تاثیرگذار است.

اکنون حدود 900 هزار دانش آموز در استان اصفهان در بیش از پنج هزار واحد آموزشی مشغول به تحصیل هستند.

منبع: ایرنا
انتشار: 14 آبان 1399 بروزرسانی: 14 آبان 1399 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 1104

به "خبرنگاران کاهش شیب تند گرایش به رشته علوم تجربی در اصفهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران کاهش شیب تند گرایش به رشته علوم تجربی در اصفهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید