طرز تهیه گمنه غذای محلی و مقوی گناوه ای

به گزارش اخبار ورزشی، گمنه یا للک، له لک یکی از غذا های محلی استان بوشهر بویژه در شهرستان گناوه است که به دلیل مقوی بودن و سرشاربودن از موادمغذی علاقه مندان زیادی دارد.

طرز تهیه گمنه غذای محلی و مقوی گناوه ای

گمنه یا للک از بلغور ریز گندم تهیه می گردد که خانواده ها به عنوان جایگزینی برای برنج، طبخ و همراه با انواع خورش از جمله قلیه ماهی و آبگوشت بیشتر در وعده نهار میل می نمایند.

علاوه بر قلیه ماهی و آب گوشت، ماهی، مرغ و بادمجان سرخ نموده و تخم مرغ آب پز نیز همراه با للک در سفره غذایی مردم این منطقه صرف می گردد.

این غذای محلی در ماه مبارک رمضان نیز به عنوان افطاری در سفره روزه داران قرار می گیرد.

غذای گمنه به علت استفاده از بلغور، برای کاهش کلسترول و پیشگیری از بیماری های قلبی، جلوگیری از دیابت و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.

للک در بازار گناوه و به قیمت خیلی پایین به وفور یافت می گردد، اما باید در زمان خرید به نوع و کیفیت آن بویژه اینکه دارای بلغور ریز دانه گندم باشد، توجه کرد.

طرز تهیه گمنه، ساده و سریع

مرحله اول: تفت دادن

برای پختن گمنه اول باید بلغور ریز گندم را خوب پاک کنید تا هیچ سنگ یا خاشاکی در آن نباشد و پس از تمیز کردن آن را روی چراغ گاز گذاشته و تفت دهید.

یک ماهی تابه را روی شعله ملایم گاز بگذارید و سپس بلغور گندم را داخل آن بریزید و مدام هم بزنید که در اصطلاح محلی بودادن می گویند.

برای تفت دادن خیلی مراقب باشید که بلغور گندم نسوزد و پس از این مرحله باید شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله دوم: درست کردن پیاز داغ

دو عدد پیاز را پوست بکنید و به صورت خلالی درشت خرد کنید و یک قابلمه میانه را روی شعله ملایم گاز بگذارید تا داغ گردد و سپس به مقدار لازم روغن داخل آن بریزید و پس از داغ شدن، با حوصله و به آرامی پیاز ها را سرخ کنید.

پس از سرخ شدن پیازها، به مقدار لازم نمک و زردچوبه و مقداری آب به للک تفت داده شده اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید.

للک در حال پختن تغییر رنگ می دهد و وقتی به قهوه ای روشن و طلایی رسید آن را از روی حرارت بردارید.

در مرحله پایانی ظرف را ببندید و حرارت را کم و صبر کنید تا غذا 10 تا 15 دقیقه ای دم بکشد البته باید مراقب باشید ته آن نسوزد.

منبع: فرارو
انتشار: 5 بهمن 1400 بروزرسانی: 5 بهمن 1400 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 1806

به "طرز تهیه گمنه غذای محلی و مقوی گناوه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گمنه غذای محلی و مقوی گناوه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید