آدم هایی که سمی ترین شخص برای خودشان، خودشان هستند! 10 ویژگی آنها

به گزارش اخبار ورزشی، امروزه، بیشتر از همواره، صحبت از افراد سمی و تأثیرات منفی آن ها بر زندگی و روان ما مطرح است. توصیه های بی شماری وجود دارد که به ما یاری می نمایند این افراد را شناسایی کنیم و از آن ها فاصله بگیریم. اما کمتر کسی به این موضوع می پردازد که گاهی ما خودمان برای خودمان به فردی سمی تبدیل می شویم. شاید تصور کنیم که فقط دیگران می توانند مانعی بر سر راه شادی و موفقیت ما باشند، اما واقعیت این است که خودمان هم می توانیم بزرگ ترین دشمن خود باشیم. عادات و افکار منفی، انتقادهای مداوم به خود و مقایسه های بی انتها، همگی می توانند سلامت روانی ما را مختل نمایند. شناخت این عادات مخرب و کوشش برای تغییر آن ها اولین قدم برای ساختن زندگی ای بهتر و سالم تر است.

آدم هایی که سمی ترین شخص برای خودشان، خودشان هستند! 10 ویژگی آنها

در ادامه، به 10 علامت رفتارهای سمی نسبت به خود می پردازیم که ممکن است تا به حال به آن ها توجه ننموده باشید، اما می توانند به شدت بر سلامت روان و کیفیت زندگی شما اثر بگذارند.

1. عذرخواهی مکرر، حتی زمانی که مقصر نیستید

یکی از نشانه های رفتار سمی نسبت به خود، عذرخواهی مکرر است، حتی در مواقعی که تقصیر با شما نیست. شاید فکر کنید که عذرخواهی، نشان دهنده تواضع و ادب است، اما وقتی این کار را مکرر و بی مورد انجام می دهید، در واقع نشان می دهید که به خودتان ارزش و اعتبار کافی نمی دهید. این رفتار ممکن است ناشی از ترس از طرد شدن یا عدم اعتمادبه نفس باشد. وقتی دائماً خودتان را مسئول مسائل می دانید، به مرور زمان اعتمادبه نفستان کاهش پیدا می نماید و حس ناتوانی در شما تقویت می گردد. این عادت می تواند به نقطه ای برسد که حتی در روبروه با کوچک ترین مسائل، احساس کنید که شما مقصر هستید و باید عذرخواهی کنید.

2. ادامه ارتباط با افرادی که با شما بد رفتار می نمایند

یکی دیگر از نشانه های خودآزاری، ادامه ارتباط با افرادی است که با شما بدرفتاری می نمایند. ممکن است افرادی در زندگی شما وجود داشته باشند که به شما احترام نمی گذارند، شما را نادیده می گیرند یا رفتارهای نامناسبی با شما دارند. با این حال، به دلایل مختلف، همچنان به برقراری ارتباط با آن ها ادامه می دهید. این رفتار نشان دهنده کمبود ارزش گذاری به خود و عدم شناخت ارزش های فردی است. اگر به خودتان ارزش کافی بدهید، هرگز اجازه نمی دهید کسی با شما بدرفتاری کند یا به شما آسیب برساند. ادامه ارتباط با این افراد می تواند به مرور باعث کاهش عزت نفس شما و ایجاد احساس ناتوانی و بی ارزشی گردد.

3. چک کردن مداوم تلفن برای پیغام هایی که وجود ندارند

یکی از رفتارهای سمی که ممکن است به آن عادت نموده باشید، چک کردن مداوم تلفن همراه برای پیغام هایی است که در واقع وجود ندارند. این رفتار می تواند نشان دهنده وابستگی زیاد به توجه و تایید دیگران باشد. شما به طور ناخودآگاه در پی تایید دیگران هستید و این موضوع ممکن است ناشی از احساس تنهایی، اضطراب یا احتیاج به پذیرش باشد. چک کردن مداوم تلفن و عدم دریافت پیغام می تواند احساس ناامیدی و سرخوردگی در شما ایجاد کند و باعث گردد که دائماً احساس کنید دیگران به شما اهمیت نمی دهند. این رفتار در درازمدت می تواند منجر به خستگی فکری، اضطراب اجتماعی و کاهش تمرکز شما در امور روزمره گردد.

4. درک انتقادها به صورت شخصی

همه ما در زندگی با انتقادهای مختلفی روبرو می شویم، اما واکنش ما به این انتقادها می تواند نشان دهنده رفتار سمی نسبت به خودمان باشد. اگر به انتقادهای دیگران بیش از حد حساسیت نشان می دهید و آن ها را به صورت شخصی و عمیق دریافت می کنید، این می تواند نشان دهنده عدم اعتمادبه نفس و ضعف در پذیرش خود باشد. به جای اینکه از انتقاد به عنوان فرصتی برای یادگیری و رشد بهره ببرید، ممکن است آن را به نشانه ای از نقص شخصیتی خود تعبیر کنید و احساس کنید که به مقدار کافی خوب نیستید. این رفتار می تواند به مرور باعث گردد که شما همیشه در حال کوشش برای جلب رضایت دیگران باشید و هرگز از خودتان و دستاوردهایتان راضی نباشید.

5. مقایسه مداوم خود با دیگران

مقایسه خود با دیگران یکی از مخرب ترین رفتارهایی است که می تواند سلامت روان شما را تحت تأثیر قرار دهد. این رفتار سمی نه تنها اعتمادبه نفس شما را کاهش می دهد، بلکه باعث می گردد که هرگز احساس رضایت و آرامش نکنید. شما دائماً خودتان را با دیگران مقایسه می کنید و در پی چیزی هستید که ممکن است هرگز به دست نیاورید. این مقایسه ها می تواند به احساس ناتوانی، افسردگی و کاهش انگیزه منجر گردد و شما را از توجه به پیشرفت ها و دستاوردهای خودتان بازدارد. به جای مقایسه خود با دیگران، بهتر است تمرکزتان را روی رشد شخصی و رسیدن به اهداف خود بگذارید.

6. خوابیدن زیاد برای فرار از واقعیت

خوابیدن بیش از حد به عنوان راهی برای فرار از مسائل و واقعیت های زندگی، یکی دیگر از نشانه های خودآزاری است. این رفتار معمولاً زمانی رخ می دهد که فرد با مسائلی روبرو است که قادر به حل آن ها نیست و به جای روبرو شدن با آن ها، به خواب پناه می برد. این رفتار می تواند نشانه ای از افسردگی یا خستگی روانی باشد و در درازمدت باعث گردد که شما از زندگی واقعی و لذت های آن فاصله بگیرید. خوابیدن زیاد به عنوان یک راه چاره موقتی می تواند به تسکین کوتاه مدت منجر گردد، اما در واقع مسائل شما را حل نمی نماید و تنها باعث انزوای بیشتر و از دست رفتن فرصت های زندگی می گردد.

7. پذیرش نظرات دیگران حتی وقتی که نظر متفاوتی دارید

اگر به طور مداوم با نظرات دیگران موافقت می کنید، حتی زمانی که نظر متفاوتی دارید، این رفتار نشان دهنده ترس از طرد شدن یا نپذیرفته شدن است. شما ممکن است به علت اینکه می خواهید مورد قبول و تأیید دیگران باشید، از بیان نظرات و خواسته های خود صرف نظر کنید. این رفتار می تواند به از دست دادن هویت و عدم شناخت صحیح از خود منجر گردد و باعث گردد که در نهایت احساس نارضایتی و خشم داخلی داشته باشید. اگر نتوانید نظرات خود را بیان کنید و همیشه با دیگران موافقت کنید، به مرور احساس می کنید که شما ارزشی ندارید و به جایگاهی که شایسته آن هستید، دست نمی یابید.

8. به تعویق انداختن کارها به علت ترس از شکست

به تعویق انداختن کارها به علت ترس از شکست یکی از رفتارهای سمی است که می تواند شما را از پیشرفت و دستیابی به اهداف بازدارد. گاهی اوقات، افراد به علت نگرانی از عدم موفقیت یا ترس از قضاوت دیگران، به تعویق کارها می پردازند و از آغاز یا ادامه پروژه ها و مسئولیت های خود امتناع می ورزند. این رفتار نه تنها به کاهش اعتمادبه نفس منجر می گردد، بلکه احساس ناتوانی و بی ارزشی را نیز در فرد تقویت می نماید. وقتی از رویارویی با ترس های خود اجتناب می کنید و انجام کارها را به تعویق می اندازید، در واقع به مغز خود این پیغام را می دهید که قادر به انجام آن ها نیستید. این امر باعث می گردد که در آینده، با هر چالشی که روبرو می شوید، به طور ناخودآگاه از آن دوری کنید و به تدریج در زندگی خود احساس کمبود پیشرفت و نارضایتی کنید. این عادت به تعویق انداختن، می تواند منجر به انباشت وظایف و ایجاد احساس اضطراب شدید گردد و شما را از رسیدن به موفقیت ها و تجربه های تازه بازدارد.

به علاوه، ترس از شکست و تعویق مداوم کارها به از دست دادن فرصت های مهم منجر می گردد و شما را در موقعیتی قرار می دهد که همیشه در حال از دست دادن زمان و انرژی هستید. هر چقدر بیشتر از انجام کارها فرار کنید، این ترس بیشتر در شما تقویت می گردد و به مرور، اعتمادبه نفستان کاهش می یابد. برترین راه برای مقابله با این ترس، آغاز تدریجی و پذیرش این است که شکست جزئی از مسیر رشد و یادگیری است. با تمرکز بر خود و کوشش برای روبروه با ترس هایتان، می توانید به مرور زمان از این عادت سمی رهایی یافته و به اهداف خود نزدیک تر شوید.

9. متمرکز شدن بر اشتباهات گذشته و نشخوار فکری

مرور مداوم اشتباهات گذشته و نشخوار فکری یکی از رفتارهای سمی است که می تواند به شدت اعتمادبه نفس شما را تخریب نموده و شما را از زندگی در زمان حال بازدارد. نشخوار فکری به این معناست که به طور مداوم خاطرات تلخ و اشتباهات خود را مرور کنید و نتوانید از آن ها بگذرید. این رفتار، شما را در چرخه ای از احساس گناه و پشیمانی قرار می دهد و انرژی و توان شما را برای تمرکز بر زمان حال و استفاده از فرصت های تازه کاهش می دهد. وقتی فکر شما همیشه درگیر اتفاقات گذشته باشد، قدرت فکر و تصمیم گیری شما برای حرکت به جلو و استفاده از ظرفیت های فعلی تان محدود می گردد.

این رفتار می تواند باعث گردد که شما نتوانید خود را ببخشید و احساس کنید که همیشه باید برای اشتباهات گذشته مجازات شوید. این نوع تفکر منفی به تدریج باعث ایجاد اضطراب و افسردگی در شما می گردد و شما را از پذیرش خود و توانایی های تان بازمی دارد. بعلاوه، تمرکز بر اشتباهات گذشته، شما را از رشد و پیشرفت باز می دارد و مانع از آن می گردد که درس هایی که از این اشتباهات گرفته اید را در زندگی آینده تان به کار ببرید.

برای مقابله با این رفتار، بهتر است سعی کنید از اشتباهات خود درس بگیرید و آن ها را به عنوان بخشی از فرآیند رشد و یادگیری بپذیرید. با تمرکز بر زمان حال و توجه به اهداف و فرصت های پیش رو، می توانید از این چرخه سمی خارج شوید و زندگی ای شادتر و با اعتمادبه نفس تر داشته باشید. به خاطر داشته باشید که اشتباهات گذشته بخشی از تجربه های شما هستند و نباید به آن ها اجازه دهید که حال و آینده تان را تحت تأثیر قرار دهند.

10. انکار احتیاجهای شخصی و قربانی کردن خود برای دیگران

یکی از نشانه های شاخص خودآزاری و رفتار سمی نسبت به خود، نادیده گرفتن احتیاجهای شخصی و قربانی کردن خود برای دیگران است. اگر شما دائماً احتیاجها و خواسته های خود را نادیده می گیرید و به احتیاجهای دیگران اولویت می دهید، این نشان می دهد که برای خودتان ارزش و احترامی قائل نیستید. این رفتار می تواند ناشی از احساس ناتوانی در گفتن نه، ترس از طرد شدن یا عدم شناخت کافی از خود باشد. وقتی همیشه خود را قربانی می کنید و به خواسته های دیگران بیش از حد اهمیت می دهید، به مرور زمان دچار فرسودگی روانی و جسمی می شوید و احساس می کنید که زندگی شما تحت کنترل دیگران است.

قربانی کردن خود برای دیگران، ممکن است باعث گردد که احساس کنید مسئولیت خوشبختی و راحتی دیگران به عهده شماست و این موضوع به مرور به خستگی و نارضایتی از زندگی منجر می گردد. این رفتار باعث می گردد که شما احتیاجهای اساسی خود را نادیده بگیرید و از لحظات و تجربه های خوشایند زندگی دور بمانید. بعلاوه، به علت نادیده گرفتن احتیاجهای خود، شما هیچ گاه به آرامش و شادی واقعی دست نمی یابید و احساس می کنید که همیشه چیزی کم دارید.

برای مقابله با این رفتار، باید بیاموزید که احتیاجهای شخصی خود را به رسمیت بشناسید و به آن ها احترام بگذارید. ضروری است که برای خودتان و خواسته های تان ارزش قائل شوید و مرزهای سالمی با دیگران ایجاد کنید. یادگیری اینکه چگونه نه بگویید و از خود مراقبت کنید، می تواند به شما یاری کند تا به جای قربانی کردن خود، زندگی ای متعادل تر و شادتر داشته باشید.

نتیجه گیری: تغییر رفتارهای سمی نسبت به خود

شناخت رفتارهای سمی نسبت به خود، اولین قدم برای ایجاد تغییر و بهبود کیفیت زندگی است. هر کدام از این رفتارها ممکن است به مرور زمان بر سلامت روانی و جسمی شما تأثیرات منفی بگذارند و شما را از دستیابی به اهداف و شادی های زندگی بازدارند. اما مهم است که بدانید تغییر این عادات و افکار منفی ممکن است سخت باشد، اما غیرممکن نیست. آغاز به تمرین خودآگاهی و شناخت بهتر از خود، می تواند به شما یاری کند تا این رفتارها را تغییر داده و به مرور زندگی ای سالم تر و شادتر داشته باشید. سعی کنید به خودتان احترام بگذارید، از مقایسه خود با دیگران دست بکشید و در پی تأیید دیگران نباشید. یادگیری پذیرش انتقاد و در عین حال اعتمادبه نفس در برابر چالش ها می تواند به شما یاری کند که به خودتان ارزش بیشتری بدهید و زندگی ای پر از رضایت و آرامش داشته باشید.

منبع: یک پزشک
انتشار: 22 آبان 1403 بروزرسانی: 22 آبان 1403 گردآورنده: pmbaxsports.ir شناسه مطلب: 2232

به "آدم هایی که سمی ترین شخص برای خودشان، خودشان هستند! 10 ویژگی آنها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آدم هایی که سمی ترین شخص برای خودشان، خودشان هستند! 10 ویژگی آنها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید